Летни коктейли според зодиакалния ти знак [част първа]

2016-07-11 13:13:00
Летни коктейли според зодиакалния ти знак [част първа]
Снимка: iStock

Чакаме лятото с такова нетърпение. Слънце, зеленина, вода, свободно време в любима компания и към всичко това, естествено, освежаващи коктейли. Ако избирате за себе си е лесно, но ако трябва да поръчвате или приготвяте за някой друг? И това ще се окаже лесно, стига да знаете какъв е зодиакалния му знак. Изненадайте приятелите си, като им поръчате или приготвите собственоръчно „зодиакален“ коктейл, който да им допадне.

 

Овен

Те са любители на силните усещания. Попитайте бармана кой е най-новият коктейл в заведението си смело го поръчайте. Овните обичат да експериментират. Ако пък няма нещо ново може да заложите на нещо силно. Вкусът на коктейла трябва да е като „вкусът на живота“ – колкото по-предизвикателно, толкова по-привлекателно.

 

Например коктейл Лонг Айлънд. Ето как да го приготвите:

Водката (30 мл.), текилата (30 мл.), ромът (30 мл.), джинът (30 мл.), трипъл секът (30 мл.) и сладко-киселият микс от цитрусови плодове (45 мл.) се разбиват в шейкър с лед. Съдържанието се изсипва във висока чаша с лед и резен лимон и се долива с кока кола (50 мл.). Коктейлът се украсява с резен лимон и коктейлни черешки.

 

Телец

Те са класици. Предпочитат простичкото, обикновеното, познатото, предвидимото. Не са любители на екзотичните и претенциозни напитки, предпазливи са спрямо експериментите.

 

За ежедневна употреба биха се зарадвали на най-обикновена бира, а ако непременно се налага да избират нещо по`така засукано най-вероятно ще заложат на млечен коктейл от типа айер-коняк. Е, в интерес на истината, не биха се „отцепили“ от компанията и ако всички ще пият коктейли, то и Телците няма „да останат по-назад“.

 

Зарадвайте ги, пригответе им едно класическо Дайкири. Необходими са ви бял ром (45 мл.), сок от лайм (20 мл.) и пудра захар или захарен сироп (1 ч. л.), които се изсипват в шейкър с лед. Разбиват се добре и се сипват в чаша за мартини. Може да украсите с резенче лимон. Пуснете го да плува в напитката.

 

Близнаци

Общителни и любопитни за тях е важна социалната среда и информацията. Нямат нищо против да експериментират, включително и с напитките. Ще изберат коктейла с най-засуканото име и с най-странните съставки. Идеята за дегустация във винарска изба определено ще ги въодушеви. Изобщо, противоречивият и неспокоен Близнашки характер може да се долови дори в предпочитанията към коктейлите. Например, напитки които променят своя цвят и температура по време на приготовлението.

 

Като коктейл Б-52, например. Ще се наемете ли да го приготвите?

Необходими са ви Бейлис - 15 мл, Калуа - 15 мл (Kahlúa), трипъл сек - 15 мл (Grand Marnier), Коантро. В шот налейте трипъл сека. С помощта на бар лъжица изсипете Бейлиса внимателно. Отгоре по същия начин добавете Калуа. Трите напитки трябва да останат на пластове. Запалете шота и поднесете на приятеля си Близнак. Ще крещи от възторг и ще пляска с ръце от удоволствие.

 

Рак

Техните предпочитания са свързани с прословутата им емоционалност, чувствителност и привързаност към близките. Напитката трябва да е мека, изискана, деликатна, да не прави „лошо“ впечатление, да подсказва нивото на социалния им статус, да е сравнително популярна, за да се консумира и от останалите членове на компанията или на семейството.

 

Освен това Раците си падат по природосъобразния начин на живот и здравословното хранене, така че в коктейла трябва да има достатъчно полезни съставки, които биха неутрализирали влиянието на евентуално вредните.

 

С удоволствие биха си сипали 20-30 мл. ликьор Mocca в кафето или фрапето. Звучи изискано, а освен това е хем тонизиращо, хем приятно на вкус.

 

В случай, че сте поканили Рак на вечерно парти, то без опасения може да му предложите коктейл Блъди Мери по традиционна рецепта.

 

Необходими са ви водка – 50 мл, доматен сок – 100 мл, лимонов сок – 1 ч. л., сос Уорчестър – 4-5 капки, сос Табаско- 2 капки, черен пипер и сол на вкус, чаша Олд фешън, парченце лимон и листа от босилек за украса.

 

Разбийте всички съставки, включително и подправките в шейкър с лед. Прецедете в чашата за сервиране, където предварително сте поставили 1-2 кубчета лед. Украсете с резенчето лимон и листа от босилек. Това е! В допълнение може да предложите микс от ядки или сирена. Всеки уважаващ себе си Рак ще го приеме като комплимент.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия