България омайва туристите - кои са нещата, с които страната ни привлича чужденци

2016-07-06 12:22:00
България омайва туристите - кои са нещата, с които страната ни привлича чужденци
Снимка: iStock

България е страхотна страна, която впечатлява както със своята забележителна природа, така и с историята и културата си. В последно време има все повече и повече чужденци у нас и сигурно понякога се чудиш каква е причината да изберат България за своята почивка. Причината не е една, причините са много и според сайта Huffington Post те са:

 

Страхотни кюфтета – храната определено е от значение, когато човек пътува, затова няма как първата причина човек да посети България да не е „най-страхотните кюфтета“ според американците и още доста чужденци.

 

Лесен и евтин въздушен транспорт

Голяма част от жителите на Америка ще се затруднят да определят къде точно се намира София на картата на света, но въпреки това има доста полети от САЩ към нашата столица, които са и на доста изгодни цени. Ако туристите искат да видят и други наши красиви градчета, те могат да го направят лесно – със самолет, ако искат да отидат до морето, с автобус или с кола под наем.

 

Спокойствие и гостоприемство - българите определено сме овладели на много високо ниво изкуството на почивката, релаксирането и общуването с близки и приятели. Тези, които са били в САЩ, знаят, че там нещата седят по друг начин – хората са се превърнали в роботи и от вкъщи отиват на работа, а от работа се прибират директно у дома. А този начин на живот определено контрастира с начина на живота на нас, българите.

 

Българите обичат почивката – жителите на Америка са впечатлени от факта, че ни обичаме да си почиваме, особено около празничните дни, взимайки си още почивни дни и удължавайки своята ваканция. Те дават за примери 6-ти май, Великден, Коледа и т.н.

 

Църквите и манастирите предлагат невероятни гледки


 

В България има десетки живописни манастири, които чужденците с удоволствие посещават. Те са смаяни от невероятните гледки и дълго време разказват за тях на своите приятели и познати.

 

Българското крайбрежие е изключително разнообразно 


 

Сайтът Huffington Post определя нашето крайбрежие за място за лятно бягство, което човек иска да посети отново и отново. Разнообразието от курорти се харесва на чужденците, защото всеки може да намери подходящо за себе си място – Слънчев бряг за алкохолен туризъм, Лозенец за спокойна почивка, Градина за къмпингуване и т.н.

 

Танците продължават до зори


 

В чужбина голяма част от нощните заведения затварят към 2-3 след полунощ. В България обаче това не се случва и танците и купонът продължава до сутринта. На чужденците им харесва, че могат да отидат в някоя дискотека след полунощ и да купонясват до ранни зори. Също така им допада, че в повечето кръчми има традиционни български народни танци, които им се струват интересни и красиви.

 

Има невероятно вкусни мекици – мекиците (заедно с вкусните кюфтенца, разбира се) се нареждат сред основателните причини хората да посетят България. Ако обичат дегустирането на чужда кухня, разбира се.

 

На места старото се смесва с новото – чужденците остават изумени, когато видят на едно място римски руини и модерни сгради, както е в центъра на София при Ларгото, например. Обиколката на София няма как да бъде скучна при положение, че са събрани на едно място толкова много различни стилове.

 

Природата ни е разнообразна и прекрасна – гостите на родината ни могат да се радват на красотата на планините, прекрасното ни Черноморие, да видят страхотни места като пещерата Проходна, водопадът Райското пръскало, връх Вихрен и т.н. Неща, които ние приемаме за даденост, но които всъщност са невероятно богатство.

 

Навсякъде има сирене


 

В сайта Huffington Post пише: „След една седмица в България, сиренето фета ще ти се стори новото ти бащино име“ и съветва да се съчетае с домати, месо или да бъде опитано във вкусна, мазна баничка за закуска.

 

Храната е евтина


 

Да, отново ще говорим за храна. Все пак голяма част от туристите са чревоугодници и за тях храната е от първостепенно значение. Чужденците могат да си позволят вкусна вечеря за двама за 15-20 евро. Разбира се, мястото е от значение, но на повечето места това е достатъчна сума, за да може една двойка да хапне вкусно и да се нахрани добре.

 

Алкохол се пие по всяко време на денонощието – чужденците определено остават щастливи, когато разберат, че могат да пият по цял ден и по цяла нощ. И се радват, че българите обичат да си пийват, докато обядват, вечерят или просто когато са навън да се видят с приятели.

 

В България не съществува понятието „далечно разстояние“


 

Страната ни е достатъчно малка, за да може човек да достигне до където си поиска за няколко часа. А и ние българите обичаме да препоръчваме забележителности в района, които са хем невероятни, хем няма нужда чужденците да бият път, за да ги видят. А те много ценят това, повярвайте ни.

 

Забележителностите ни са безплатни


 

Не всички, разбира се, но голяма част от нещата, които си заслужава да се видят, са напълно безплатни. Нещо, което чужденците не очакват и което го няма в повечето други държави.

 

Българите са изключително дружелюбни – може би като българин това твърдение ти се струва странно, но е факт, че повечето чужденци ни определят като такива.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Lilly23
преди 6 години

Охо, чужденци, идвайте!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия