13 лайф хакове

2016-08-01 20:30:00
13 лайф хакове
Снимка: Pixabay

1. Стари вестници – Ако ви се намира под ръка някой стар вестник, винаги можете да го сложите на дъното на кошчето ви, така че като изхвърлите нещо течно, да не се разтече из целия ви коридор, докато изнасяте плика с боклука към контейнерите.

 

2. Мокри кърпички- Лято е, перфектното време  за ледено студени напитки.  Прибирате се от магазина, и докато стигнете до вас, въпросната напитка вече е станала на чай. Бърз начин да я изстудите е, като я увиете в мокра кърпа и я сложите в хладилника за около 10-15 минути. Ще стане ледено студена за нула време. 

 

3. Аларма – За тези от вас, които спите тежко или както още се казва „ Като пънове“ и винаги когато алармата на телефона ви звънне, никога не бива чувана ето следния трик : Сложете телефона ви, в по-висока стъклена чаша, така шанса да не го чуете се намалява драстично. 


4. Хълцане –  Всеки от нас е имал моменти в които просто не е могъл да спре да хълца. Ефикасен лек, за да спрете това е, ако изпиете една супена лъжица ябълков оцет, това би трябвало моментално да реши досадния проблем.

 


5. Чесън – Изключително неприятно и бавно е, като трябва да белим скилидки чесън една по една. Но и за това си има хак - вземете ги всичките, поставете ги на дървената (пластмасова)  ви дъска за готвене и натиснете върху тях, така че леко да се разчупят, след което ги сложете в малка купичка с похлупак,хубаво ги разтърсете и работата е готова .

 

 
6. Спагети – За да не се изгорите , когато палите някоя свещ, която почти е свършила, може да запалете пръчица от спагети и с нейна помощ ще свършите делото без наранявания. 


7. Щипка – Ефикасен метод да забиете пирон, без да рискувате пръст или два е, като задържите пирона на място с помощта на шипка за пране.


8. Дъвка -  Дъвченето на дъвка помага изключително много, докато режете лук за да не роните крокодилски сълзи.


9. Сол – Ако сте в ресторант  и например откриете косъм в храната ви, преди да помолите да върнат поръчката обратно в кухнята и да ви направят нова се погрижете обилно да я посолите, по този начин няма да успеят да ви заблудят. 


10. Котенца  - Ако сте снажен и страшен мъжага, но в магазина сте си харесал, супер сладкия сервиз чинии на котенца, обаче ви е срам да си го купите.. винаги може да поискате подаръчен плик към покупката,  за да отклоните подозрителните погледи.


11. Гланц – Порязването на хартия е дяволско нещо , за да спрете болката моментално, намажете, раненото място с малко балсам за устни.


12. Достоверна лъжа – На всеки понякога му се налага да изрече по някоя лъжа, ако искате да звучи по-достоверно вмъкнете някой излагащ факт за вас свързан с лъжата, която казвате. Така е по-вероятно да ви повярват.


13. Подарък – Ако се чудите какво да подарите на някой, много лесно може да разберете какво иска просто като го накарате да познае какво сте му купили.  9 от 10 случаи ще си каже. 

Автор: Моника Цветкова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия