Скайслайд – пързалка в небесата над света

2016-07-21 12:20:00
Скайслайд – пързалка в небесата над света
Снимка: Facebook

По-рано този месец в Китай беше открит най-високият, също и най-дълъг мост на света. Изживяването е ужасяващо, тъй като мостът е разположен на невероятна надморска височина, и .. е прозрачен. Доста страшничко, а?

 

Но явно това се оказва недостатъчно за мазохистите в света, които се самопровъзгласяват за авантюристи, защото още по-скоро, само дни след откриването на моста, небостъргач в Лос Анжелис осъмна с чисто нова стъклена парзалка тази седмица.

 

 

Пързалката е разположена на 300м. височина от земята и свързва 70-тия и 69-тия етаж на американската банкова кула (US bank tower), което се явява една от най-високите сгради в Лос Анжелис. Атракцията е дълга 13.7 метра и е направена изцяло от прозрачно стъкло. Тя носи името "Скайслайд". Доста тематично, имайки предвид, че наистина се помещава точно там..

 

Пързалката е отворена за всеки, който закупи билет на цена от 27 долара за деца до 12 годишна възраст, както и 33 долара - за всички останали. Тя е част от проект за обновяване на самата сграда, като към момента е предвидено още и изграждането на бар на последния 72-ри етаж.

 

Любителите на екстремни усещания споделят, че усещането от пързалката не може да бъде сравнено със скачането с парашут или дори с най-високите 400 метрови влакчета на ужасите в света.

 

"Височините никога не са ме плашили.. Докато не се пуснах по Скайслайд" - твърдят осмелилите се да се пуснат.

 

Но въпреки разбираемия ужас заради стъклото, което изглежда супер тънко, няма място за притеснения. Всъщност то е с дебелина 3 сантиметра и може да устои на земетресение със сила 8.0 по скалата на Рихтер; или пък на ураган със скорост 177 километра в час.

 

Ако ти си от тези екстремни авантюристи, ами, можеш само да се надяваш, че изчисленията са верни.

 

Ето и още няколко подобни съоръжения, които могат да ти изправят косите за секунда:

 

„Гранд Каниън скайуолк“ – мост с форма на подкова, орквит преди цели 9 години. Разположен е на височина от 609 метра, като той позволява на посетителите да се разхождат по самия ръб на каньона. От тази височина под тях ясно се вижда бездната на природната даденост.

 

„Екс-скрийм Ролър Коустър“ – това е влакче на ужасите, буквално. То е предвидено, за да дава възможност на посетителите, които се разхождат по булевард „Лас Вегас Стрип“, да се качат на покрива на хотел-казино „Стратосфиър“ и да се спуснат от там до долу. И всичко това на височина от 335 метра.

 

Небостъргачът „Уилис Тауър“ – това е бившата кула „Сиърс“, която се намира в Чикаго. През 2009г. се ремонтира площадката на 103-тия етаж на сградата, добавяйки изцяло стъклени балкони. По този начин посетителите могат да наблюдават всичко под себе си от прозрачния под, върху който стъпват. Усещането буквално е сякаш си във въздуха и ходиш по него.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия