Lil Bub – една красива инициатива на хора с големи сърца

2016-06-21 18:30:00
Lil Bub – една красива инициатива на хора с големи сърца
Снимка: Facebook

Виждал ли си някъде из онлайн пространството едно малко коте, което винаги е с изплезено езиче и има ужасно къси крачка? Ако да, значи знаеш кой е малкият Бъб. Или по-точно, коя е Малката Бъбълс.

 

Little Bubbles е цялото име на едно много изстрадало коте, което успява да оцелее в нашия свят, благодарение на един състрадателен млад човек, който намира място в дома си и в своето сърце за това котенце.

 

През месец юли 2011г. Малката Бъб е открита насред котилото си, като се оказва, че тя има доста здравословни проблеми и генетични дефекти. Само няколко години тя вече е медийна и интернет звезда, хостеса на своето собствено шоу, писателка, както и главна мениджърка на цяла фирма за мърчандайз стоки. Отделно, Малката Бъб успява да събере благотворителен фонд за животни в нужда на минимална стойност 200 хиляди долара.

 

 

Генетичните заболявания на Бъб са и нейните най-красиви качества – тя наистина е едно малко, но много специално коте. Първото изменение, което откриват у нея, е това, че тя завинаги ще остане малка по размери – тя няма да порасне до размера на средностатистическата котка. Визуално, краката ѝ са много къси, муцунката – съвсем малка, а езичето ѝ е винаги изплезено отвън. Малките ѝ размери оказват влияние върху големината на крачетата ѝ, от което тя получава затруднение в движението си. Долната ѝ челюст е значително по-малка от горната, а зъбките ѝ така и не са пораснали, заради което тя не прибира езичето си. Нито едно от тези неща обаче не я правят нито по-малко прекрасно същество, нито по-малко обичана. Напротив, всички хора в центъра за помощ на животни в беда и нужда, се грижат за нея (и не само за нея), помагат ѝ и ѝ набавят всичко нужно за едно нормално съществуване, независимо от генетичните аномалии, които има. Друг интересен факт за малкото коте, е че то има по едно пръстче повече на лапичка, което прави общо 22 пръстчета за всички крачета, както и толкова нокти. Картинката се запълва от големите, влажни и винаги изразителни, търсещи очи на специалното коте Бъб, които са способни да омагьосат дори и най-коравото сърце.

 

Независимо от всичко това, тя е здрава и щастлива. И не само това, тя е пример – както за всички хора и за способността им да помагат на беззащитни животинки, така и за това, че винаги има надежда и начин всичко да бъде решено като проблем. След като навършва една годинка, лекарите откриват още няколко болести и изменения, от които страда мъничето, но за тях се намира текущо лечение, което да облекчи животинката.

 

Като оставим настрана тези неволи, Малката Бъб е едно много необичайно и специално същество. Нейният благ характер, в комбинация със спокойствието ѝ, я правят едно много мило и приятно същество. Тя обича да се разхожда, а очите ѝ никога не спират да търсят приключения. Нейният господар, който притежава още 4 осиновени котки от приют, се грижи паралелно за всички тях и не ги лишава от нищо. Те общуват добре помежду си и нямат проблеми. Бъб е изключително умно котенце – тя е много спокойна и успява да изненадва с поведението си. Тя е социален символ и вдъхновител за всички останали хора, които искат да помагат на животните в беда – посланието, което малката Бъб разпространява в световен мащаб е, че винаги има надежда, че има позитивност, вдъхновение и разбиране, както и че другите бездомни животинки заслужават не по-малко грижи от нея. Бъб доказва, че това да си различен е нещо хубаво и окуражва повече хора да се осмелят да осиновят животинка в нужда, за да могат да се грижат лично за нея.

 

През 2014г. организацията за защита на животните в САЩ обяви банковата сметка на Малката Бъб, където всеки е добре дошъл да дари каквато сума прецени, за да помогне на животните в беда, или да закупи някакъв продукт от благотворителната кампания на котенцето, стойността на който също отива в тази банкова сметка.

 

Сред продуктите с марката на Малката Бъб се намират тениски, плюшени играчки с нейния вид, чаши, възглавнички, ключодържатели, чорапки, календари, картички, лепенки и много други.

 

Бъб често води най-различни кампании за осиновяване и подкрепа на други домашни животни, с което съпортва грижата за тях. Дори и в момента, на уебстраницата на Бъб може да се види обява за хоспетиране на друга домашна котка, която има нужда от свой дом.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия