"Алиса в страната на Чудесата" вдъхнови влюбени

2016-06-29 20:02:00
Снимка: Pixabay

Двойка поляци са най-големите фенове на Луис Карол и неговата книга „Алиса в страната на чудесата“. 26-годишната Наталия и 29-годишният Рафаел Курцава от Вроцлав (Полша) прекарали една година в планирането на своето сватбено тържество, което се е състояло през април тази година. Подготовката за сватбата включвала от най-популярните до най-дребни детайли, които да отговарят на разказаната в книгата история и създадения от Карол свят.

 

Двамата са се венчали с традиционна церемония в католическа църква, а след това вдигнали чаено градинско парти, досущ като това на Лудия Шапкар. Всички герои и акценти от историята за Алиса са присъствали на сватбата на чудесата на младоженците – от карти за игра, през бял заек, гъби, зелена трева, голямо огледало, ярки цветя, часовник, та чак до ретро сервизи за чай и др.

 

 

Наталия и Рафаел се запознават в чайна преди четири години, а на лавица до тяхната маса стояла книгата „Алиса в страната на чудесата“. Именно тогава Наталия решава, че Рафаел е мъжът за нея и че е готова да го последва дори в магическата заешка дупка, в която попада Алиса заради своето любопитство. Като написано в детски роман, а? 

 

Булката разказва: „Алиса в страната на чудесата“ беше идеално вдъхновение за сватба. Книгата е необикновена.“ Зрелищната сватба нямаше да е толкова истинска, ако булката не беше гримьор по професия. Тя лично е изработила повечето от детайлите в декорацията, включително табелките „грешен път“ и „тръгни по този път“, които са един от доста показателните и разпознаваеми елементи от произведението на Карол.

 

Интересното е, че булката решава да носи сватбен тоалет в стил "ала Алиса" – неотменни елементи на облеклото ѝ са шарените чорапи до коленете и бледорозовата рокля, така емблематична за героинята, а младоженецът Рафаел избира за себе си типичната и популярна цилиндрична шапка, с която е известен господин Шапкарят, както и копчета за ръкавели като карти за игра, които доста напомнят за слугите на червената зла кралица.

 

Като добавка-бонус към новината за веселата сватба, предлагам ти и един малък откъс от прекрасната книга: 

 

Лудият Шапкар: Полудявам ли?

Алиса: Страхувам се, че да.. Луд си, съвсем смахнат, но ще ти издам една тайна - всички умни хора са такива!

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия