Как и къде обичат да почиват различните зодии [част първа]

2016-06-13 11:46:00
Как и къде обичат да почиват различните зодии [част първа]
Снимка: thinkstockphotos.com

Овен

 

Тези хора са много активни, дейни и състезателни. Като основната идея, естествено, е да бъдат първи на всякъде и във всичко. Мразят рутината и при първа възможност тръгват на някъде, само и само да променят обстановката. Правилото за „динамичния пейзаж“ е валидно даже по време на отпуска или почивка, така че те предпочитат да предприемат комбинирано пътуване, да посетят различни места и изобщо – динамика да има. Овните са хазартни, състезателни, любители на активната почивка. Колкото повече преходи пеша или на велосипед, тичане, скачане, катерене, плуване или друг вид спорт, толкова по-добре. Не е зле да им се напомни, че от време на време все пак е полезно да намалят темпото! Например да поиграят карти. Да, и това биха направили, стига да са сигурни, че ще се увенчаят с победата. Най-важното е адреналин да има, а покрай него – спомени да се трупат. А за подсказка може и селфита да се правят - все пак инфото в социалните мрежи трябва да се обновява редовно.

 

Телец

 

Те са много издръжливи и по природа трудолюбиви. Залагат на постоянството на всякъде и във всичко. Едва ли ще се ентусиазират от няколко часов преход в планината. Ще се навият само, ако има осигурен транспорт, не се налага да влачат багаж и пристигайки могат да организират любимата си обстановка, характерна с удобства и уют – халатчето, чехличките, любимата напитка... Освен това Телците са естети, може да мразят лишенията, но обичат природата. Нямат нищо против един пикник на открито, сред аромата на цветя и треви, чуруликането на птички, ромона на реката или плясъка на вълните, стига няма наоколо тълпи от хора, да се разположат на удобно туристическо кресло, масичка с покривка, барбекюто да е на една ръка разстояние, а върху масичката да има вкусни ястия. Е, ако може да се хване интернет или пък да се вкара допълнително озвучаване с предпочитана музика – още по-добре – тъкмо ще се съчетае полезното с приятното: чист въздух и разговори с приятелите по скайпа.

 

Близнаци

 

Те са в състояние да се ентусиазират буквално „от нищото“. С огромно удоволствие ще се включат във всяка идея – разходка в парка, посещение на кино, театър, музей, планетариум, делфинариум, манастир, фестивал – каквото ви дойде на ум. Много са любознателни, общителни, обичат разнообразието и трудно се задържат на едно място, колкото и да е луксозно. А най-много обичат да са в компания, да разговарят, като за Близнаците няма тема, която да не е „обща тема“ – готови са да участват във всичко. Освен това са любители на новото, било то книга, филм, музика, софтуер. Ако нямат възможност да посетят някое интересно място могат със същия успех да отпочиват у дома, гледайки нов филм или чатейки с приятелите от социалните мрежи. Като при това не залагайте на факта, че някой Близнак ви е обещал да се видите довечера. Достатъчно е да звънне телефонът и да чуе предложение, което звучи интересно, ще се втурне забравяйки предишните си уговорки.

 

Рак

 

Едва ли бихте си представили човек, който да е по-чувствителен и емоционален от Рака. Те са влюбени в дома си, в близките и роднините си. С удоволствие им ходят на гости, особено ако живеят в друго населено място. Със също толкова голямо удоволствие биха ви посрещнали в своя дом, обгрижили, нахранили и изслушали най-внимателно. Съвсем естествено е да предположите, че всеки Рак би очаквал същото отношение към себе си – да сте съпричастни, отзивчиви и старателни в желанието си да му (й) угодите. Не го ли направите, то бъдете сигурни, че Ракът ще го помни за цял живот и повече никога няма да сте в списъка на любимците. Раците обичат спокойствието и с известни уговорки се отделят от собствения си дом, макар и не за дълго. Най-добре се чувстват сред природата и в близост до вода, без значение дали е река, езеро, море или поточе. Не им е чужда идеята за риболов сред дивата природа, на палатка, на яхта или пък на голям туристически кораб. Важното е да няма много хора, да не е твърде шумно и да се съчетае движението с възможността за уединение и съзерцание. А идеалната почивка е тогава, когато Ракът е с любимия човек и може да се наслади на места, свързани с историята – да посети стар замък, крепост, катедрала, да се сближи с корените си.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия