Какво разкриват нещата, които рисуваш върху белия лист? [част втора]

2016-05-13 13:59:00
Какво разкриват нещата, които рисуваш върху белия лист? [част втора]
Снимка: iStock

Голяма част от хората, когато седнат и говорят по телефона, например, започват да си драскат нещо на листа. Някои рисуват звездички, други сърчица, трети спирали и т.н. И тези рисунки не са никак случайни. Ако искаш да научиш повече за себе си, виж какво рисуваш, когато ти е скучно: 

 

Паяжини – може да се каже, че егоцентриците често рисуват паяжини. Ти си човек, който винаги се стреми да влияе на хората и да наложи своето мнение. Обичаш да контролираш всичко и всеки. Често ти се случва да си служиш с непозволени средства, за да постигнеш целите си.

 

Стълби – тази рисунка показва, че искаш да се развиваш постепенно – стъпало по стъпало. Също така показва, че имаш усещането, че трябва да заложиш на стабилност и добре да преценяваш ситуациите, в които си. Стълбата показва не само прогрес, но и страх, че ако направиш погрешен ход или избор, може да паднеш отвисоко и да се нараниш сериозно.

 

Решетки – решетките по белия лист показват, че винаги анализираш всяка една ситуация от различни гледни точки и заради това виждаш препятствия абсолютно навсякъде. Ти имаш състезателен дух, но в същото време нямаш достатъчно самочувствие и се притесняваш, че няма да успееш да се справиш с всички проблеми, които ти се изпречат на пътя. Колкото по-стегната е решетката, толкова повече се притесняваш. Решетката показва, че ти е трудно да общуваш с околните, а това води до задълбочаване на неувереността.

 

Спирали – възможно е да рисуваш спирали, защото подсъзнателно си готов да се отвориш за външния свят. Нервно нарисуваната спирала показва неудовлетвореност и безпокойствие. Ако е завита наляво, показва, че имаш склонност да се връщаш назад в миналото. Също така показва, че си доста предпазлива личност, защото не можеш да се освободиш от негативния опит, който си натрупал с годините. Това те кара да избягваш да планираш бъдещето с оптимизъм и да оставяш рутината да вземе превес. Ако спиралата е завита надясно, тя показва, че си изключително чувствителен и съпричастен човек, което те прави желан събеседник.

 

Пружините – ти си от хората, които обичат да премислят всяка една подробност, преди да предприемат каквото и да е действие. Завъртулките във форма на пружина показват, че ти умееш да излизаш успешно и от най-заплетените ситуации. На моменти си нерешителен, но винаги отделяш достатъчно време, за да обмислиш решението си. Ако пружините, които рисуваш, намаляват в края, то ти си спокоен и уверен и рядко те обзема съмнение.

 

Къде правиш рисунките?

 

- в центъра на листа – това показва, че се стремиш да се развиваш и самоусъвършенстваш постоянно;

 

- отляво – гледаш повече към миналото, отколкото към бъдещето. Имаш силна връзка с майка си и затова се нуждаеш непрекъснато да бъдеш закрилян и защитаван;

 

- отдясно – често се тревожиш за бъдещето си и ти е трудно да общуваш с околните;

 

- най-отгоре – ти непрекъснато търсиш идеала си, интересуваш се от мистичните неща и духовните ценности са изключително важни за теб;

 

- най-отдолу – предпочиташ материалната страна на нещата;

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия