Какво разкриват нещата, които рисуваш върху белия лист? [част първа]

2016-04-07 11:59:00
Какво разкриват нещата, които рисуваш върху белия лист? [част първа]
Снимка: iStock

Голяма част от хората, когато седнат и говорят по телефона, например, започват да си драскат нещо на листа. Някои рисуват звездички, други сърчица, трети спирали и т.н. И тези рисунки не са никак случайни. Ако искаш да научиш повече за себе си, виж какво рисуваш, когато ти е скучно:

 

Кръгове – показва, че често се оставяш на течението да те носи и предпочиташ да заложиш на сигурното, а не да се опитваш да се развиваш и напредваш. С лекота устояваш на промените в живота, защото си постигнал баланс, знаеш какво искаш и как да го имаш.

Последователните кръгове показват известна способност да мислиш дедуктивно. Лошото е, че почти никога не довеждаш размишленията си докрай. Идеите ти са последователни, но предпочиташ да се откажеш от започнатото, преди да си постигнал каквото и да е, за да се впуснеш в правенето на нови планове. По този начин създаваш у околните впечатление, че отдаваш значение на качеството на идеите си пред ефикасността на тяхната реализация.

 

Звезди – те разкриват желанието ти да бъдеш любезен с хората около теб, да те харесват, да блестиш и да се развиваш. Ако чертичките не се съединяват в центъра, то ти си от хората, които пилеят възможностите си, понеже искат да бъдат най-добрите във всичко. По този начин обаче хабиш силите и енергията си и не постигаш кой знае какви резултати, защото си разпилян. Ако лъчите се докосват, то това показва, че не оставяш нищо на случайността и си доста организирана личност.

 

Линии – ако обикновено рисуваш линии на белия лист, то ти явно дълбоко в себе си си решил да атакуваш и да напреднеш. Ако линията е начупена, то ти си гъвкава личност, която умее да се съобразява с хората и лесно комуникира с тях. Не обичаш конфронтациите и правиш всичко възможно, за да не се замесваш в тях. Криволичещата линия показва, че си доста чувствителен човек, който често се колебае при взимането на решения. Това може да те направи зависим от мнението на околните.

 

Точки – хората, които рисуват точки, обичат да се доказват. Когато взимат решения, те не се колебаят. Ако запълваш точката, след като я нарисуваш, то ти си горделив човек, който не обича да прави първата крачка и очаква другите да се съобразяват с твоите желания.

Ако рисуваш много точки близо една то друга, то явно горделивостта ти е взела превес у теб, което те затруднява при взимането на решения.

Ако точките се съединяват помежду си, то това показва, че имаш желание да реагираш във всяка една ситуация, но често нямаш тази възможност и това ти пречи да се развиваш.

 

Стрели – ако рисуваш стрели върху белия лист, то ти си борбена натура, която обича да побеждава. Поставяш си цели, които постигаш с цената на всичко. Даже е възможно да станеш агресивен, ако забележиш, че нещата не стават по твоя начин. Това обаче ти вреди, защото не можеш да извлечеш максимума от всяка ситуация.

Ако стрелата е насочена към центъра на листа, това показва наличие на блокаж и подсъзнателен стремеж да се откажеш от целта си. Насочена ли е към края на листа, разкрива личност, която е готова да мине през огън и вода и да направи всичко възможно, за да постигне поставените си цели. Колкото повече подчертаваш стрелата, толкова по-силно е посланието ти към околните, че трябва да се съобразяват с твоята сила и възможности.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия