Сатурнова дупка (криза преди рождения ден) - какво представлява и как да оцелееш

2016-04-04 12:33:00
Сатурнова дупка (криза преди рождения ден) - какво представлява и как да оцелееш
Снимка: iStock

Сигурно си забелязал, че около рождения ти ден настъпват разни промени – нямаш настроение както преди, лесно се изнервяш, често мислиш за смисъла на живота и т.н. Като цяло може да се каже, че чувствата, които изпитват, са основно с негативен характер. Не се притеснявай, това е напълно нормално, защото всеки човек преди рождения си ден се намира в Сатурнова дупка.

 

Какво представлява тя?

 

Обикновено човек влиза в Сатурнова дупка около 40-45 дни преди рождения си ден. Движението на планетата преминава през всеки зодиакален знак по ред. Когато дойдеш нашият, ние се озоваваме под ударите на Сатурн. Според специалистите по време на този период става обработването на цялата информация на човека и презареждането му с нова, чиста и положителна енергия. Точно на рождения си ден ние получаваме цялата тази енергия, която ни е нужна за следващите 365 дни. Ако не се възползваме от уроците на Сатурн обаче, може да се чувстваме изтощени и често да боледуваме.

 

Как са чувства човек, когато е в Сатурнова дупка?

 

Чувствата и емоциите са основно негативни. Изнервяме се лесно, уморени сме постоянно, склонни сме към депресивни състояния. Доста хора дори се разболяват непосредствено преди рождения си ден. Обикновено човек в Сатурнова дупка изпитва някакво вътрешно безпокойство, апатия, няма тонус и енергия и се разочарова лесно от себе си. Също така му е трудно да взима решения и когато го прави, обикновено те не са правилни. В същото време интуицията е изострена и човек трябва да ѝ се доверява. По време на Сатурновата криза бъдещите рожденици трябва да са по-съсредоточени и спокойни, защото са застрашени от неприятни събития като измами, кражби, загуби и т.н.

 

Нумеролози и астролози от доста време се интересуват от влиянието на Сатурн и го изучават с голям интерес. Заедно с Плутон те поставят планетата в графа „планети с предимно негативно влияние“. Това е факт, защото именно на тези планети ние дължим трудностите в живота си.

 

Планетата Сатурн е символ на отговорностите и премеждията, които срещаме по житейския си път. Влиянието му може да се определи като възможност да израснем, да станем по-силни и да се научим да понасяме по-лесно ударите на съдбата. Често лошите неща, които ни се случват, всъщност ни се отразяват благоприятно и благодарение на тях израстваме.

 

Може да се каже, че Сатурн ни учи на по-голяма дисциплина, прави ни по-търпеливи, по-разумни и мъдри. Неговата разрушаваща сила може да е огромна, но определено не е безцелна. Уроците на Сатурн са изключително важни за нас – учи ни да забравим старото и да започнем на чисто всичко отначало, да сътворим нещо по-ценно и устойчиво. Тази планета тренира нашите слаби места и е важно да не приемаме уроците като мъчение, а като възможност да се усъвършенстваме, да преосмислим живота си и да си дадем равносметка.

 

Какво да правим по време на Сатурнова дупка?

 

- не мисли за бъдещето и не си прави планове. Остави се на течението и нека нещата се случват от само себе си. И ако ти се случи нещо неприятно, кажи си, че то не е случайно и всъщност ще има благоприятен ефект върху теб след време;

 

- отдай се на релакс. Старай се да си почиваш добре, да се разхождаш на чист въздух и да се глезиш повече от обикновено;

 

- не мисли за миналото, не се рови в спомените си и го остави да си отиде, колкото и да ти е трудно;

 

- почисти жилището си и се отърви от всички стари и ненужни вещи. Купи си няколко нови неща, защото е добре да посрещнеш новата година от живота си с нещо ново.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия