Любопитни факти за татуировките

2016-03-30 12:15:00
Любопитни факти за татуировките
Снимка: iStock

В днешно време има все повече и повече мъже и жени, които имат поне една татуировка на тялото си. Татусите определено са нещо интересно, но е хубаво човек да знае достатъчно за тях, преди да вземе решение да си направи. Но в тази статия няма да говорим за техните за безопасност при татуиране, а за интересни факти, свързани с татуировките:

 

Първата машинка за правене на татуировки е била изработена в края на XIX век.

 

Преди много години татуировките са се използвали като тайни послания, предавани от човек на човек.

 

Рисунките по тялото оцветяват вътрешния слой на кожата и поради тази причина е невъзможно да се отстранят.

 

Машинката, с която се правят татуировки, прави между 50 и 3000 убождания на кожата за 60 секунди. Най-болезнените части на тялото за татуиране са гръбначният стълб, вратът, коленете, лактите и стъпалата.

 

В щата Охайо има верига от ресторанти, които предлагат 25% доживотно намаление за ядене и пиене на всички, които са си татуирали логото на заведението.

 

Уинстън Чърчил също е имал татуировка. Той си е татуирал котва на тялото.

 

При гейшите татуировката се смятала за едно от петте доказателства за любов, заедно с писането на любовна клетва, отрязване на върха на кутрето, отрязване на косите и отрязване на ноктите.

 

Виктория Бекъм е взела странното решение да татуира имената на любимите си хора на задните си части.

 

Джон Кенеди имал татуировка на костенурка на рамото си, която показвала, че морякът е пресякъл екватора.

 

Първият британски владетел, който си прави татус, е крал Едуард VII през 1862 година. Принц Чарлс също е имал рисунка на тялото си, но я е премахнал, доколкото е възможно, преди сватбата си с принцеса Даяна.

 

По време на мисиите за покръстване на туземците, новоприелите христова вяра си татуирали кръстове на мястото на старите тотемни татуси. Към днешна дата има асоциации за християнски татуировки в САЩ, които предлагат кръстове, свещени текстове и библейски сюжети, които при желание могат да бъдат и осветени.

 

Най-татуираният човек в света е покрил цели 99.9% от тялото си с татуировка на леопардова кожа. Това, което не е успял да си татуира, е вътрешната част на ушите и под ноктите.

 

Сталин и Айнщайн също са имали татуировки по телата си. Никой обаче не знае какви са били те.

 

Американски войник от Втората световна война си направил татуировка на дясната ръка, която представлявала звучен цинизъм. Той бил освободен от армията, защото тя се виждала само когато отдава чест.

 

Преди да си направиш татуировка трябва много добре да помислиш дали наистина искаш и къде. Премахването ѝ с лазер не е никак евтино и няма да я отстрани напълно. За цял живот ще се сдобиеш с белег, дори да третираш кожата си с лазерна техника. И другите важни неща са да бъдеш напълно здрав и да отидеш в студио, където си личи, че чистотата и хигиената са на високо ниво.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия