Любопитни неща за парфюмите

2016-03-30 16:35:00
Любопитни неща за парфюмите
Снимка: freedigitalphotos.net

Парфюмите са един от най-любимите аксесоари на жените. Много от момичетата откриват в парфюмите въплъщение на уникалния им стил и характер. А по това време на сезона само една капка парфюм може да повиши настроението и да върне усмивката на лицето на една жена. Ето няколко любопитни факта, които може би не си чувала, за парфюма, както и някои от комбинациите, които най-често влизат в парфюмите.

 

Някои момичета имат навика да прекаляват с количеството парфюм, което изливат върху себе си. Но има и едно правило, което именно те трябва да знаят – ароматът трябва да бъде точно толкова, колкото да излезе заедно с теб от асансьора, а не да остане като тежка диря в кабинката. Много е приятно и секси, когато една жена ухае на парфюм и след нея мирисът съвсем леко напомня за нея. Твърде голям признак на лош вкус и възпитание е обаче миризмата да завладява цялото пространство и да се натрапва толкова на околните.

 

 

Един и същи парфюм е възможно да ухае различно на различните хора. Всъщност това е съвсем нормално явление и зависи както от типа кожа, така и от химията на тялото, възрастта, дори и от храната, която си консумирала преди 2 часа. Има и такива аромати, които или ги обожаваш, или не можеш да понасяш. Но това е заради крайните съставки на парфюма.

 

Ароматите се задържат по-продължително време на сух тип кожа. Мазната бързо ги абсорбира и те се губят.

 

През Средновековието в Близкия изток на мода били благоуханните храмове. И за да постигнат това, арабите смесвали мускус с хоросан при строителството на стените им.

 

Парфюмите правят хората щастливи. След серия експерименти е доказано, че подушването на харесван или любим аромат, който вече се е утвърдил в съзнанието като позитивен, е в състояние не само да повиши настроението, но дори да измъкне от депресия.

 

Преди се смяташе, че парфюм ползват само жените, но това не е вярно. Мъжете също могат да подлудят нежния пол с уханието си. А и мъж с парфюм звучи много по-секси.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия