Карето в облеклото

2016-03-15 19:17:00
Карето в облеклото
Снимка: freedigitalphotos.net

Карето е истинска класика. Този десен всъщност е един от малкото, които никога не излизат от мода. Има периоди, когато е много актуален и такива с по-слабо присъствие в дамския гардероб, но никога не липсва. А тази пролет и лято е в стихията си. Има го както в необичайни цветови варианти, така и на необичайни места. Карето изисква специално отношение, за да изглежда наистина великолепно. Предлагаме ти няколко карирани идеи, с които наистина ще впечатлиш околните.

 

Традиционният вариант. Това е познатата карирана рокля, която този път изглежда малко по-различно. Силуетът е запазен по познатия (в зависимост от модела) начин, но в същото време се забелязват различия, които правят роклята да изглежда необикновено, понякога екстравагантно, но винаги в границите на добрия тон. Постигнато е по интересен начин. Платът просто е нарязан на големи парчета, след което те са пришити едно за друго, така че шарките да се разминават, и едва тогава е оформена кройката. Получава се ефект, подобен на пачуърка, но без неговата пищност по отношение на багрите. Това е и тайната на този тип рокли – колкото по-малко са цветовете на дрехата, толкова по-добре стои. Допълненията е добре да бъдат малко – една бяла якичка например е напълно достатъчна.

 

 

Размера на карето. В една дреха – риза или рокля, може да експериментираш и да комбинираш три и повече варианта: много ситно каре, с нормална големина, по-едро. Например два различни ръкава и трети десен за основата. Всичко е въпрос на фантазия. Тънкостта при този вид съчетаване е да се използват класически цветови комбинации – черно и бяло, червено и бяло, синьо и бяло, и по възможност десен, който създава илюзията за еднаквост (тоест само размерът на карето да е отличителният белег). Допълненията към дрехата са сведени до минимум – тънък колан в един от двата нюанса оформя идеалния завършек.

 

Различни съчетания. При този вариант водещи са комбинациите с друг вид десен. Обичайният вариант е да съчетаеш с монохромна дреха, която да съответства по цвят на един от нюансите в карирания плат. Това е най-разпространеният и лесен начин, при който може да си сигурна, че грешките са (почти) изключени. Във втория вариант се иска малко повече смелост и определено става дума за артистичен тоалет, който не пасва на всяка атмосфера и място. Карето при него би могло да се комбинира с флорален или животински принт. Но в умерени дози.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия