Класация на 10-те града, където е най-голям шансът да те ограбят

2016-02-16 16:29:00
Класация на 10-те града, където е най-голям шансът да те ограбят
Снимка: iStock

Когато човек пътува, трябва да бъде внимателен и да пази парите и личните си вещи, защото в доста страни има джебчии, които без капка свян ще те оставят без пукната пара и документи по време на почивката ти.

 

В Испания шансът да те преджобят е най-голям. Виж кои са останалите страни, които са опасни за туристите:

 

1. Барселона


 

Градът се посещава от около 7.5 милиона туристи годишно, затова там грабежите се практикуват доста. Известната пешеходна улица Лас Рамблас е мястото, където трябва да бъдеш особено внимателен. И като цяло е препоръчително да си с повишено внимание по време на целия си престой.

 

2. Рим


 

Италианската столица е на втора позиция в класация. Рим е пълен с исторически забележителности, които привличат милиони туристи годишно. Джебчиите разчитат на това, че ще гледаш забележителностите и ще си достатъчно разсеян, за да може да те ограбят. Ако някой ти предложи да те снима с личния ти телефон или фотоапарат, не приемай, защото най-вероятно ще побегне с него и повече няма да си го видиш.

 

3. Прага


 

Златният град на Европа, който е известен със своите тесни калдъръмени улички, е рай за обирджиите. Всяка година хиляди туристи се сбогуват със своите портфейли, пълни с пари и документи.

 

4. Мадрид


 

Още един испански град в класацията. Мадрид се развива с бързи темпове и там се води доста забързан начин на живот. Джебчиите се възползват от това и затова трябва да си много внимателен, когато си на екскурзия в испанския град.

 

5. Париж


 

Най-много трябва да внимаваш, когато се намираш около Айфеловата кула, Лувъра и докато се возиш в метрото.

 

6. Флоренция


 

Обикновено джебчиите действат, докато туристите се взират в копието на Давид на Микеланджело, поставено на Пиаца дела Синьория. Оригиналът се намира в галерията на Академията за изящно изкуство, където има охрана и шансът да бъде обран е минимален.

 

7. Буенос Айрес


 

Местните джебчии често използват един номер, наречен „номерът с горчицата“. Те ви нацапват незабелязано с малко горчица по рамото, сякаш ви е наакало някое пиле. След това услужливо предлагат помощта си да ви почистят. Докато го правят, те джобят наивния турист и го оставят без пари и телефон

 

8. Амстердам


 

Въпреки че градът е известен като спокоен и приятелски, това не означава, че си в безопасност. Там рядко има джебчии, но тези, които се навъртат в центъра, обикновено се възползват от напушените туристи, които нямат опит с марихуната и не осъзнават, че след като изпушат 1 цигара или изядат 1-2 кексчета, стават уязвими и лесна плячка.

 

9. Атина



Столицата на Гърция е пълна с открити паметници и забележителности, но и с джебчии. Трябва да бъдеш особено внимателен, когато се намираш около по-големите забележителности.

 

10. Ханой


 

Старата част на виетнамския град е пълна с исторически паметници и завладяваща архитектура. Това улеснява джебчиите, които действат, докато туристите се наслаждават на това, което е около тях.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия