Най-идиотските състезания в света

2016-01-21 16:33:00
Най-идиотските състезания в света
Снимка: iStock

Най-вероятно знаеш правилата на най-известните спортове – футбол, баскетбол, волейбол и т.н., но със сигурност не си чувал за някои абсурдни игри, които съществуват. Виж кои са най-идиотските игри, които се практикуват от хората по света:

 

Крачна борба – тази игра прилича доста на канадската борба. Тук обаче силата се мери с помощта на палците на краката, които се вплитат един в друг с този на противника.

 

Отглеждане на мустаци – това не прилича особено на игра, но е факт, че отглеждането на огромен мустак не е лесна работа.

 

 

Пор в гащите – целта на тази игра е да задържиш пора в гащите си възможно по-дълго време. Към момента рекордът е 5 часа.

 

Планинско едноколелоездене – този спорт е за хората, които смятат карането на колело на две гуми в планината за нещо лесно и скучно.

 

Шах – бокс – играта продължава 11 рунда, като участниците в нея редуват шахмат и бокс. Победителят е този, който постигне нокаут, шах и мат или чрез съдийско решение.

 

Носене на съпруга – състезателите преминават през маршрут с препятствия, носейки любимата си на рамо.

 

Търкаляне на сирене – тази традиционна игра е доста известна. Всяка година група от хора гонят парче сирене надолу по хълма в Глостър, Великобритания.

 

Състезание с кон – при тази игра обаче човекът не е върху кон, а се състезава с него по маршрут с препятствия.

 

Бой с камили – хората явно наистина се кефят да гледат как животните се бият. Въпреки че е критикуван от организациите за защита на животните, той продължава да се практикува редовно в страни като Турция.

 

Бой с картонени маски – ето това е истински спорт!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия