Хороскоп за 2016 [част трета]

2016-01-15 15:15:00
Хороскоп за 2016 [част трета]
Снимка: freedigitalphotos.net

2015 година вече е в историята. Ето какво ти готвят звездите през новата година.

 

Везни. Водещи ще бъдат личният живот и вътрешният ти свят. Тази година ще е решаваща за личното ти израстване и съкровените ти желания. Може би ще осъществиш голяма мечта или просто ще поставиш себе си на първо място през тази година. Здравословно е да знаеш какво искаш и да предприемеш конкретни постъпки, за да реализираш желанията си. Сега е времето да откриеш смисъла на живота си, да си поставиш нови цели и да прибавиш повече радост в дните си. Ще имаш пътувания, учения, приключения и придобиване на разнообразен опит. Промени у дома или на социалното ти положение са много вероятни в дните между 20 и 26 ноември. Декември пък ще ти донесе нови преживявания или вълнуващо развитие в отношенията с най-близките ти хора. Комуникацията ще е от съществено значение, за да получиш каквото искаш от важни за теб партньори, както в личния, така и в професионалния ти живот. През тази година най-важното е да живееш, така както ти искаш и разбираш нещата, дори това да не харесва на хората около теб. Много приятни мигове те очакват от 30 август до 23 септември.

 

Здраве. Може да се усложнят съществуващи вече хронични заболявания, има риск и от нови такива. Желателно е да се грижиш добре за себе си и да обръщаш внимание дори на най-дребните неразположения. Въздържай се от мазната храна и алкохола, движи се повече.

 

Любов. Отношенията ти с околните може да се обърнат надолу с главата през 2016, особено през декември. Трябва да се научиш как да балансираш между всеотдайността в отношенията и личната си свобода. Много от навиците, които си усвоил/а в любовта може вече да не действат и да се наложи да опиташ съвсем нов начин на поведение в общуването. Промяна може да направи по-вълнуващ любовния ти живот в периода между 20 март и 30 април, ще усетиш вливане на нова енергия. Това може да доведе до нови съвместни приключения в съществуващи вече връзки, независимо дали професионални, или лични. Ще получиш и повече подкрепа и внимание. Тогава и през декември ще бъде най-активния ти любовен живот. Начало на нещо ново или прилив на свежест в любовната сфера са вероятни на 7 април. Много голяма е вероятността тогава от изненадващо или силно вълнуващо развитие в любовния ти живот. През 2016 ще имаш желание най-после да скъсаш с миналото и ще внесеш динамика в бъдещите отношения с любимите хора.

 

Скорпион. Може да бъдеш насочен/а към личностното си израстване през 2016 г. и ще ограничиш активността си само в няколко неща. Тази липса на разпиляване на усилията в различни сфери на живота ще ти донесе ползите от по-тясно специализиране и задълбочаване в един или два важни за теб аспекта на живота. Личното усъвършенстване и развитие ще е много важна тема за теб, особено през първата половина на годината. С Марс в Скорпион през януари и февруари ти ще си изключително активен/а в посока да поставиш себе cи на първо място. Каквито и възможности да ти предостави годината, ти ще ги преценяваш спрямо това какво можеш да получиш от тях и как това ще ти помогне да израстнеш като личност. Склонен/а си към вглъбяване и ще постигнеш себепознание до нови, непознати за теб дълбочини. Това ще ти даде и много енергия, сила и кураж, така че ще си решителен/а и мотивиран/а да последваш това, което сърцето ти иска. Ще искаш да видиш всички дела завършени и ще се стараеш да има положително развитие във всичко. Ще вдъхновяваш и останалите хора около теб да правят това. Ако има личен план или проект, който не си успял/а да стартираш в началото на годината – юли е времето да опиташ отново.

 

Здраве. Не се очаква Скорпионите да имат много грижи със здравето си през 2016 г. Все пак ще трябва да вземеш повече превантивни мерки в началото на годината и през пролетта. Много е важно и да не се ядосваш и да си доброжелателен/а с околните, за да не си навредиш с негативни емоции. Настрой се за хубави емоции и се старай да сдържаш гнева си и да бягаш далеч от негативни мисли.

 

Любов. Между 5 април и 12 юни комуникацията и разговорите ще са най-важни. Дори да имаш връзка от дълго време, ще разбереш, че имаш още много неща, които да научите и откриете един за друг. Май ще бъде най-романтичното време. Ще сбъдваш мечти, свързани с това, което искаш в любовта и ще планираш бъдещето си. През този период способността да привличаш любов и подкрепа ще се увеличи. От 27 април до 21 май може да се предизвика неразбиране и недоразумения между теб и половинката ти. Но това ще са само моментни ситуации, те няма да ти попречат като цяло да изградиш пълноценни любовни отношения и здрава привързаност с партньора си. Внимавай само да не взимаш прибързани решения, премисляй думите и действията си. Опитай да бъдеш преди всичко обичащ/а и приемащ/а и реагирай по-меко и гъвкаво. Докато Меркурий е ретрограден, е добре да не взимаш важни решения за връзката си, отложи равносметките за времето след края на този период, ако е възможно, разбира се. 6 май е катализатор за промени и ново начало в любовта. Ако си необвързан/а, може да започнеш връзка с някой много специален за теб човек. Ако си обвързан/а, ще успееш да пренесеш отношенията с партньора на по-удовлетворяващо ниво.

 

 

Стрелец. Предстои ти забележителна година, благодарение на струпването на планети в твоя знак. Сатурн ще продължи да изисква повече от теб и под неговото мъдро ръководство ще направиш стъпки, които ще ти помогнат да откриеш най-добрите страни на личността си. Марс ще те подтикне да победиш другите и да ги вдъхновиш с дързостта и предприемчивостта си. Венера ще те посети два пъти тази година и ще ти даде двоен шанс за по-приятен и изпълнен с обич живот. Всички шансове за успех са на твоя страна, така че се възползвай. Сатурн ти влияе от 2014-а и ще продължи до края на 2017-а - цикъл, през който планетата преминава веднъж на 30 години. Целта на този цикъл е съзряване. Ще стъпиш здраво на земята и ще си дадеш ясна сметка какво има значение и кои са важните хора за теб. Сатурн те дарява с мъдрост, за да си направиш най-правилните изводи. Най-важни за теб ще са ангажиментите, свързани с личните ти цели. От март до май и от август до септември ще имаш допълнителна мотивация и ще бъдеш активен/а. През март, април и май може да получиш предчувствие какво ще се случи, или да си пожелаеш нещо ново и да се фокусираш върху него. През тези месеци ще се извършат основните промени, но и ще се забавят някои проекти. Август и септември са времето за бързи действия и скоростен прогрес, ще имаш шанс да наваксаш пропуснатото. Ще имаш кураж да се изправяш през предизвикателства. През късната есен и зимата ще имаш много приятни изживявания.

 

Здраве. През тази година трябва да обърнеш особено внимание на здравословното хранене и прочистването на организма. През април и май ще е добре да се погрижиш за укрепване на имунната си система. В края на юни и началото на юли са възможни телесни травми. Периодът от средата на ноември до края на декември може да ти донесе здравни неразположения поради емоционално претоварване. За да постигнеш душевно равновесие, използвай методи за релаксация.

 

Любов. През 2016 година няма да си особено активен/а в тази област, вероятно за да имаш възможност да се концентрираш върху постигането на основната цел - личностно развитие и професионално реализиране. Все пак за кратък период любовният ти живот ще бъде в светлината на прожекторите, под влиянието на триото планети, отговорни за интимните отношения – Венера, Слънцето и Меркурий. Те минават през Близнаци от 20 май до 9 юни и дават зелена светлина на Стрелеца да прояви инициатива в любовта. През това време ще можеш да опознаеш по-добре както партньора си (с откровени разговори и споделени емоции), така и себе си. Ако пък нямаш връзка, но изпитваш чувства към някой специален за теб човек, това е подходящият период да се опиташ да му направиш впечатление и да го привлечеш към по-близки отношения. Може да се впуснеш и в романтични авантюри, но те ще са краткотрайни.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия