Кой как посреща Нова година според зодиакалния знак [част първа]

2015-12-30 12:30:00
Кой как посреща Нова година според зодиакалния знак [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Всеки очаква НЕЩО от настъпващата Нова година. И всеки я посреща различно, по свой избор. Надеждите ни обикновено са свързани с промяна. За да промените живота си трябва да мислите не как да посрещнете Новата година, а как да сте полезни през цялата година. Едва тогава промяната ще се случи и то, да се надяваме, за добро. А кой как посреща Новата година? Ето как:

 

Овен

 

Овните са много приятни хора. Динамични, действени. Падат си по компаниите, купоните и, в крайна сметка, по откровените запивки. Ако ги поканят в заведение, то ще посрещнат Новата година в заведение, но мястото за тях не е най-важно. Най-важна е компанията и възможността да се забавляват. Овните обикновено добре си пийват и при количеството, което са в състояние да погълнат почти няма значение колко години е отлежавала напитката. Уважаеми, Овни, не забравяйте, че Новата година е повод да се почерпим, а не причина да се направите „на кирка“. Колкото и да пият Овните винаги си мислят, че са „във форма“, което рядко е проблем, защото и останалите не са по-читави. Ако пък в компанията има няколко Овни, ооооооооо... пригответе се за истинска фиеста. Лошото в цялата ситуация е, че новогодишната нощ (за разлика от фиестата на Хемингуей) не е безкрайна, с изгрева на 1. януари свършва. А с нея и купонът...

 

Телец

 

Телците са нещо като „талисман за късмет“. За тях думата „празник“ е тъждествена с думата „компания“. Да имате Телец в компанията на новогодишното парти е „на пари“. Между другото, да си поканите Телец за новодогишния купон е малко кофти. Но пък да не си поканите е още по-кофти. Труден избор, а? Защо ли? Защото на Телците дар-слово не им липсва, те са големи любители шумните компании и ако една компания не е достатъчно шумна, то те ще я направят такава. Ще говорят с всички, за всичко и на всякакви теми. Всеки опит на някой от участниците да се включи в разговора ще бъде блокиран от Телеца с: „Чакай, след малко ще кажеш!“ Ако пък наоколо се навъртат още някоя Везна, Близнак или Козирог, то посрещането на Новата година гарантирано ще заприлича на „коктейл Молотов“.

 

Близнаци

 

По последни наблюдения във Вселената 2 неща са най-разпространени – глупостта и Близнаците. На където и да се обърнеш – все ще има някой Близнак наоколо. Човек би помислил, че всяка майка по света ражда поне по едно дете-Близнак (да е жива и здрава и да не й е уроки!). За Вселената не знам, но за Новогодишния купон е сигурно. На където и да се обърнеш все ще има 1-2, че и повече Близнаци. И Новогодишната нощ с тях си е истинско приключение. В момента може и да не го усетите, но на следващия ден, като разгледате снимките, ще установите, че вярно е било така (без значение, че нищо не помните). С Близнаците и динамично. Посрещането на Нова година преминава в посрещане на първата новогодишна сутрин, след това на втората и т.н. и на края може да се окаже, че са започнали абитуриентските балове. В този точно момент някой от познатите ви Близнаци може да се поуспокоят, да намалят темпото, блясъка, инициативата и... да отидат да си полегнат, в крайна сметка и те са хора, и те имат нужда от почивка (макар и рядко). Обаче, като се събудят, бъдете сигурни, че като нищо могат да спретнат един Новогодишен ремикс – ей така, просто за идеята! Най-подходящият новогодишен подарък за Близнаците се нарича „Special for Gemini“ и е формулиран само в едно изречение: „истинското общуване не означава само да говориш, а от време на време (за разнообразие) и да помълчиш“, защото даже вашите „събратя“ Везните и Водолеите често се чудят как е възможно с толкова много думи да не се каже нищо.

 

Рак

 

От така чувствителните Раци всичко може да се очаква. А преди празник – още по`всичко. В последния момент може да ги „налази“ мрачно настроение, за откажат всички покани и предложения, да забравят всички обещания и... да си останат сами у дома, опитвайки се да докажат, че да си „сам в къщи“ съвсем не е чак толкова лошо. За Раците семейството е „свещена крава“ и те определено предпочитат на такива дни като Коледа и Нова година да са със семейството си или поне с тези, които възприемат като свое семейство, а именно най-близките приятели. Най-щастливи са, ако около тях витае Любовта. Любовта във всичките й проявления. Няма значение дали говорим за мимолетен флирт, спонтанно увлечение, ново запознанство, предизвикателно сексуално приключение (със Снежанка, Дядо Коледа, някое джудже, а при малко повечко въображение и елена Рудолф може да влезе в употреба...) или за Любов във философския смисъл – към всяко живо същество. Раците се нуждаят от романтика на всякъде и във всичко. Настроението им зависи от дребните, но нежни романтични жестове. Ракът може да е на 2 крачки от вас, но ще се зарадва много повече на един поетичен sms, отколкото на чаша, пълна с любимата напитка. И не забравяйте, ако в компанията ви има Рак никога не споменавайте неприятни случки от миналото. Това може да го докара до такава депресия, че да не може да се оправи до следващата Нова година. Раците предпочитат да празнуват в подбрана компания (независимо къде) и без да прекаляват с алкохола.

 

Лъв

 

Всички знаят, че представителите на този знак са уникални и са си само-достатъчни. Предпочитат да посрещнат Новата година в отбран кръг от приятели или членове на семейството. Ако е в домашна обстановка, то всичко трябва да е на ниво, но по-добрият вариант е в елитно заведение, където погледите ще са изцяло насочени към нашия блестящ Лъв. За Лъвовете е много важно да са в собственото си обкръжение, както се казва, никъде не мърдат без свитата си. Най-добре се чувстват, ако усещат присъствието на „своите“ хора. Само тогава се успокояват, освобождават се от условностите и се веселят до насита. Лъвовете са източник на радост, топлина, светлина и на практика нямат нужда от алкохол, за да посрещнат с усмивка и добро настроение Новата година. Те вдигат наздравици с всички наоколо не защото им се пие, а за да зарадват компанията и никой да не се чувства пренебрегнат. Е, нормално е при такова количество почитатели (съответно и наздравици) в първият ден на Новата година да се натъкнете някъде у дома на доста рошав и недоспал Лъв-махмурлия, но пък как добре му стоеше короната на Новогодишния карнавал снощи, а?

 

Дева

 

Девите не се въодушевяват кой знае колко от настъпването на Новата година. Те са разумни, пресметливи, подредени и свързват празника с безмислени подаръци, които никога няма да използват, скъп тоалет, за който нямат достатъчно средства и шумна компания, без която биха се чувствали по-добре. За това Девите предпочитат вместо една новогодишна нощ да си организират новогодишната ваканция – поне седмица спокойствие и тишина някъде „накрай света“. За повечето от вас подобно желание сигурно изглежда твърде ексцентрично, но ако посрещнете няколко Нови години в компания, където се вихрят няколко Овена или Близнака ще ви се прииска следващите няколко да се потопите в безметежната компания на някоя Дева дори с риск да проспите речта на президента, наздравицата с искрящо шампанско и пукотевицата от новогодишните фойерверки.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Fisherman
преди 8 години

кой как ака според зодиакалния знак


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия