Няколко начина да се справиш със скуката

2015-11-18 12:00:00
Няколко начина да се справиш със скуката
Снимка: freedigitalphotos.net

През седмицата е лесно – работа, училище/университет и всекидневни задължения. През уикендът обаче не винаги всички имат какво да правят. Повечето тийнейджъри излизат, но все някога се прибират и идва време, в което им става скучно. Ето няколко идеи как да пребориш скуката.

 

Обръщай повече внимание на семейството си. Разнообразете се и се забавлявайте – организирайте си турнир по чистене с награда. Някой ден трябва да помогнеш на родителите си да изчистите къщата, особено стаята ти. Направи го по интересен начин. Разпределете си кой с коя стая да се захване. Разберете се например, който изчисти най-бързо/качествено, получава любимия си сладкиш. Това ще бъде голям стимул за всички ви и после ще има награда за добре свършената работа.

 

 

Заснемете семеен филм.  Ще му се радвате с огромно удоволствие след време, а и ще ангажирате доста от времето и вниманието си. Това е повод да прекараш време със семейството си, което най-вероятно ти липсва, тъй като почти не го виждаш заради натоварения си график през седмицата и постоянните излизания с приятели. Дай поле на въображението си и заснемете цялото семейство няколко забавни моменти.

 

Опознай квартала си. Някои имат доста приятели в квартала си и го познават перфектно, но има и такива, които нямат представа какво има там. Намират се в квартала си, само когато излизат някъде другаде, прибират се и си стоят вкъщи. Излез на улицата и просто тръгнете наляво или надясно. Виж къде ще те заведе случайността. Помоли някой съсед, с който се разбираш добре да те разведе. Така можеш да завържеш и контакти. Хубаво е човек да има приятели в квартала си. Така, когато не ти се излиза ще можеш да се забавляваш, без да се налага да пътуваш, за да се видиш с приятели в центъра.

 

Отпусни му края. От време на време всички имат нужда от освобождаващо и безцелно мързелуване без график и задачи. Нужна е известна тренировка, за да го постигнеш, нищоправенето не е лесно. Но си струва да опиташ. Кога иначе ще забележиш колко гънки има по тавана? А ако междувременно ти се доспи, направо се възползвай. Плюс това трябва поне веднъж в седмицата да излизаш и да разпускаш с приятели.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия