Фобии според зодията [част втора]

2015-11-11 14:20:00
Фобии според зодията [част втора]
Снимка: iStock

Да не мислите, че зодиакалният ви знак влияе само върху основните черти на характера? Сигурно всеки от вас знае какви са подходящите за зодиакалния му знак цветове, камъни, музика, аромати и други такива хубави неща. Обаче, всеки зодиакален знак си има и своите страхове, недостатъци, уязвими места. И колкото по-точно ги знаете, толкова по-лесно ще се справите с тях. И такааааа... какви са фобиите на зодиакалните знаци? Въпрос с повишена трудност или трудност, изискваща повишена упоритост за справяне с нея? Изберете сами. 

 

Лъв

 

Благородни, енергични, смели, те наистина са „царе“ и най-важното за тях е да запазят своята гордост, достойнство, осанка, авторитет. Няма начин Лъвът да се страхува от нещо, нали така! Оказва се, всъщност, че страховете на Лъва са заложени в предимствата му. Най-страшното за един Лъв е някой да засегне достойнството му или да „посегне“ на доброто му име. И във връзка с това повечето представители на този знак се страхуват от болка, от различни медицински манипулации, от болници и най-вече от посещение при личния си стоматолог (дентофобия). Но това е страх не от самата болка като усещане, а от факта, че някой ще види Лъва в безпомощност. Що се отнася до височини, затворени пространства и други такива „дреболии“, то това не би спряло нито един Лъв по пътя му към набелязаната цел.

 

Дева

 

Ах, тези Деви! Като английската кралица са – скромни, сдържани, прагматични. И точно като нея непрекъснато се съобразяват с чуждото мнение – кой клюкарства, кой сплетничи по техен адрес, кой си прави майтапи за тяхна сметка или кой е готов да ги иронизира. Не си падат по шумните компании, поддържат съвсем ограничен приятелски кръг. Девите винаги са готови за защита, винаги са под напрежение. Дистантни са именно, защото почти непрекъснато подхранват у себе си различни страхове. Доста често мъжете страдат от венустрафобия – страх от красиви жени, а гамофобията (страх от женитба) е характерна и за двата пола. В рамките на ежедневието за Девите са доста характерни аракнефобията (страх от паяци, хлебарки) и бацилофобията (страх от микроби). На всичкото отгоре при Девите съществува т.нар. „синдром на Шерлок Холмс“ или непрекъснато желание да „разследват“ събитията, което пък предизвиква фобофобия – страх от страховете, преживени в миналото. Какво да ги правиш – Деви – деликатни хора!

 

Везни

 

Основното житейско правило на Везните е постигане на душевно равновесие, като при това са в състояние да сменят настроението си по-често от чорапите. Везните са „златотърсачите“ на златната среда. Те са великодушни, склонни на компромис, но им е толкова трудно да се справят със собствените си чувства и емоции, че почти винаги в съзнанието им бушува ураган от въпроси без отговор. Везните са чаровни, отстъпчиви, деликатни, отнасят се с уважение към чуждото мнение. Органически не понасят грозното в живота и за това изпитват батракофобия - панически страх от жаби, змии и други земноводни, които изглеждат противно. Не са издръжливи на болка и за това изпитват одинофобия. Везните са силно колективни и често изпитват ануптафобия - страх от самотата, от смъртта, от липсата на спътник в живота. Точно за това обикновено създават семейство на много ранна възраст.

 

Скорпион

 

Скорпионите, тези неустоими чаровници! Енергични, целеустремени, издръжливи. Какви страхове, моля ви се, та повечето хора изпитват нещо като Скорпионофобия (няма такова понятие, измислих си го!) или страх от самите Скорпиони. Обаче, Скорпионите са толкова потайни, че в крайна сметка се оказва – никой нищо не знае за тях. Нито пък за страховете им, които са точно толкова оригинални и необясними, колкото самите Скорпиони. Хич не се учудвайте, ако се окаже, че любимият ви Скорпион се страхува от нещастен случай (дистихифобия), хора с лунички, резултатите на Бинго-милиони, мостове (гефирофобия) или пък гръмотевици и светкавици (кераунофобия). Всъщност, вашият Скорпион се страхува единствено и само от това някой да не узнае съкровените му тайни – фобия, която все още няма конкретно название. Тези хора са изключително интуитивни, но и доста злопаметни, така че внимавайте какво говорите в тяхно присъствие и в никакъв случай не критикувайте семейството им. Ще си изпатите жестоко!

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия