Как може да те измамят сайтовете за колективно пазаруване

2015-09-30 12:54:00
Как може да те измамят сайтовете за колективно пазаруване
Снимка: iStock

Сайтовете за колективно пазаруване са голям хит от няколко години насам. Те са изключително удобни и полезни, но, за съжаление, като при всякакъв вид търговия има реална възможност за злоупотреба или измами.

 

Кои са най-хлъзгавите подводни камъни в сайтовете за колективно пазаруване и какво е добре да направиш, преди да си купиш ваучер:

 

Срокът на годност – има доста ваучери с кратък срок на годност или с ограничения за ползване в уикендите и празничните дни. Така че, преди да си купиш някаква изгодна оферта, виж кога можеш да я ползваш.

 

 

Броят на ваучерите – ако искаш да отидеш на ресторант с компания и си харесаш ваучер за някой хубав ресторант, преди да вземеш, провери по колко ваучера може да се ползва на една маса.

 

Ваучери за разкрасителни процедури – препоръчително е предварително да разпиташ за противопоказанията, ако не са описани. Звънни на посочения телефон и попитай спокойно за нещата, които те интересуват.

 

Ваучери за почивка – ако ваучерът важи за двама души, а вие сте трима, звънни и попитай дали има възможност за доплащане и колко ще ви струва това.

 

Мненията на потребителите – благодарение на интернет е лесно човек да разбере повече за една фирма. Хубаво е, преди да си вземеш ваучер, да проучиш фирмата, която предлага услугата и да прочетеш мненията на хората, ако има такива.

 

Какво включва един ваучер – хубаво прочети какво включва и не включва един ваучер. Обърни особено внимание на нещата, написани с дребен шрифт.

 

За да не си изпатиш и да си дадеш парите на някой измамник, добре е да си купуваш ваучери само от известни сайтове, които работят само с читави компании.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия