Чантите на различните типове жени

2015-09-16 16:19:00
Чантите на различните типове жени
Снимка: iStock

С течение на годините дамските чанти са се променили доста. В наши дни размерът е двоен, а съдържанието тройно. Както се казва в една дамска чанта може да намериш всичко, но не и ред.

 

Чантата на мама – това е най-шарената чанта на света. Тя може да събере в себе си двама, трима, четирима, петима и т.н., в зависимост от броя на децата. Освен стандартните неща като портфейл, GSM, ключове и огледало, вътре може да се намерят и мокри кърпички, забавни играчки, принадлежности за хигиенизиране, шише с вода, спирт, малка хавлиена кърпа, бинт, лейкопласт, лекарства, бонбони за смучене и храна.

 

 

Чантата на мъжкараната – в днешно време жените са много еманципирани – не носят поли, забравили са изтънчените маниери, домакинските задължения и т.н. Но колкото и да се променят жените, те не могат да се откажат от дамските чанти. Разликата е в нещата, които се намират в нея – вместо мъничко огледало, мъжкараните имат мултифункционално ножче и отварачка за бира.

 

Чантата на шефката – шефката хем е дама, хем е мъжко момиче, често пътува, а и най-вероятно има деца. Затова тя иска или не, трябва да има всичко необходимо в чантата си. Тя винаги е наблизо – в офиса е на бюрото, в колата е на съседната седалка, вкъщи е на дивана и т.н. Освен, че чантата на шефката е голяма, тя е и доста шумна. В нея има солидна връзка ключове, а GSM-ът не спира да звъни.

 

Чантата на пътешественичката – тези чанти са видели най-различни места по света. Те обикновено са малки и съдържат наистина най-важните неща – пари, телефон и ключове. В тях няма място за пудра, гримове, огледалце и т.н., защото на пътешественичката не ѝ пука как изглежда, важното за нея е да обиколи света. Обикновено тези чанти минават част от пътя, прибрани в раницата, където си правят компания с някой стар пуловер, няколко тениски, резервни панталони и дъждобран.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия