Честит първи учебен ден, ученици!

2015-09-15 11:46:00
Честит първи учебен ден, ученици!
Снимка: iStock

Скъпи ученици, честит първи учебен ден!

 

Днес пред Вас се отварят нови, непознати хоризонти. Предстои ви да поемете по нов път, който като всяка година ще бъде изпълнен с множество предизвикателства, хубави моменти и доза притеснение около контролните. Но не се притеснявайте, защото до вас ще има хора, които ще ви напътстват – вашето семейство и вашите учители.

 

Хубаво е да знаете, че времето, прекарано в училище, е най-ценният път – пътят на просвещението, мъдростта и на знанието. Именно тези три неща ще ви дадат сили и ще ви отворят много врати. Хубаво е да се вслушвате в съветите на своите учители и родители, колкото и да не ви се иска.

 

Бъдете здрави, щастливи и усмихнати! На добър час!

 

 

Днес първият учебен звънец бие за 65 000 първокласници.

 

За добро или за лошо новата учебна година започва. Днес под звуците на националния химн по традиция се издигна националният трибагреник във всяко училище в България.

 

65 000 първокласници за първи път ще прекрачат прага на училището си. Те са с хиляда повече от миналата година. В момента общият брой на учениците у нас е 758 000.

 

Учебниците ще бъдат безплатни за всички ученици до 7-ми клас.

 

Тази година 5 училища са закрити, а 2564 училища в България ще отворят врати днес, за да посрещнат учениците. Само 57 учебни заведения не са успели да се справят с летните ремонти навреме.

 

През новата учебна година учениците ще имат 4 ваканции – есенна, коледна, зимна и пролетна. Ще имат и почивни дни в дните, когато дванадесетокласниците са на матури по български език и литература и по предмет по избор.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия