Любопитни новини: Създадоха тоалетна за повръщане и робот, грижещ се за кучета

2015-09-14 14:18:00
Любопитни новини: Създадоха тоалетна за повръщане и робот, грижещ се за кучета
Снимка: iStock

Създадоха специална тоалетна за повръщане

 

Кръчма, намираща се в Прага, инсталира специална тоалетна за повръщане, така че пияните мъже и жени да не цапат пода.

 

Хигиенното съоръжение е високо малко над кръста и има две ръкохватки, за които пияният да се хване, преди да се изповръща.

 

Нововъведението се намира в пражкия „Клуб Котелна“. Специалната чиния за повръщане е монтирана между два писоара в тоалетната. До нея има табела с изображение как точно да се използва. Тя има и душ, който отмива нечистотиите, както и специална дебела отходна тръба, която да не се запушва.

 

Така пияниците няма нужда да коленичат на лепкавия под пред тоалетната чиния, а могат да повърнат, без да цапат, в специално изграденото съоръжение.

 

Учени създадоха робот, който се грижи за домашните любимци, когато са сами

 

Учени от Канада създадоха робот, който има за цел да прави компания на домашните любимци. Той се грижи за четириногите, когато стопанинът им не е вкъщи.

 

Кучетата обикновено се въртят в кръг, следят за най-малкия шум зад входната врата или плачат часове наред, докато стопанинът им не се прибере. За да може кучетата да не са тъжни и да не изпадат в депресия, учените създадоха робот, който да се грижи за тях.

 

На външен вид той прилича на циклоп, който има глава с едно око, уста и две уши. Казва се Петбот и е свързан с интернет. Догодина ще бъде пуснат на пазара на стойност 149 долара. 

 

Окото се намира на върха на главата на робота. Там е камерата, която дава възможност на стопанина във всеки един момент от деня да вижда върху екранчето на смартфона си какво прави домашният му любимец. Петбот може да го идентифицира с помощта на системата си за лицево разпознаване. Когато почувства, че кучето е тъжно и не е достатъчно активно, роботът го кара да се движи, като го вика, ползвайки запис с гласа на стопанина си. При всяко подобно действие камерата прави снимка, която се изпраща на смартфона на собственика на четириногото. След което Петбот дава възнаграждение на животното, като лакомствата са контролирани, за да не се стигне до затлъстяване.

 

Освен с кучета, роботът се справя добре и с котки. Факт е обаче, че писаните не се вълнуват толкова много, когато останат сами.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия