Лесно ли се разсейваш?

2015-07-27 15:44:00
Лесно ли се разсейваш?
Снимка: iStock

Има доста хора, които лесно губят концентрация и на които им е адски трудно да запомнят нова информация. Да си разсеян определено не е нито приятно, нито лесно. Това те поставя пред изключително много предизвикателства и често те представя в лоша светлина.

 

Лесно ли се разсейваш?

 

Трудно ти е да запомниш уроците за училище и нещата, които говорят учителите в час, но само това ли те притеснява? А случвало ли ти се е майка ти да те помоли да отидеш до магазина и да купиш няколко неща и ти да тръгнеш натам супер съсредоточено, но изведнъж в магазина да чуеш любимата си песен или да видиш познат, и да забравиш какво ти беше заръчала?

 

 

За да запомниш някаква нова информация, трябва да я прочетеш поне няколко пъти, преди дори да си вникнал в нейния смисъл, какво остава да я запомниш. Това се случва, защото най-вероятно си мислиш за други неща и това ти пречи да се концентрираш върху текста, който четеш.

 

Често, когато разказваш една история, по средата забравяш защо я разказваш или какво точно се разказва с нея и я сменяш с друга.

 

Също така имаш няколко недовършени проекта. Причината за това е, че си изключително разсеян и неорганизиран. Започваш едно нещо, не го довършваш, хващаш се с друго и така се натрупват няколко неща.

 

Когато седнеш да учиш, не можеш да го правиш, докато слушаш музика. Вместо да се концентрираш върху това, което четеш, ти се концентрираш върху разсейващите звуци на музиката и съвсем забравяш за четенето.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия