10 места като от приказките, които наистина съществуват [+ снимки]

2015-07-22 12:09:00
10 места като от приказките, които наистина съществуват [+ снимки]

По света има толкова много невероятни места, които човек трябва да посети при първа възможност. А някои природни чудеса са толкова приказни, че будят у хората подозренията дали наистина съществуват. Виж кои са 10-те най-невероятни места по света, които остават хората без дъх:

 

1. Планината Тианзи, Китай


 

Името ѝ идва от Xiang Dakun, който организира бунт на местните фермери и се нарича „Тианзи“ - синът на Небето. Планината е една от четирите живописни зони в Wulingyuan.

 

2. Памуккале, Турция


 

Намира се в провинцията Денизли в Югозападната част на Турция. Водни струи от древния град Хиераполис, които са богати на минерални соли, падат от голяма височина и създават приказни, вкаменени и ослепително бели каскади. В Памуккале извира вода, която е пренаситена с калциев карбонат.

 

3. Тунелът на любовта, Украйна


 

Името му е дадено от местните, защото тунелът е известно място за влюбени, които искат да останат насаме. Красивата железопътна линия е покрита по естествен начин от зеленина и дървета, които образуват невероятен тунел.

 

4. Бамбуковата гора в Сагано, Япония


 

Тя е една от най-интересните природни забележителности в Япония. Любопитното при нея е звукът, който вятърът прави, докато се пронизва сред бамбука.

 

5. Пещерата Ханг Сон Дунг, Виетнам


 

Пещерата е толкова голяма, че в нея може да се побере цял град. Повечето хора не знаят за нейното съществува, но я има и се намира във Виетнам.

 

6. Антилопският каньон, САЩ


 

Това е един от най-посещаваните и снимани каньони в Югозападната част на САЩ. Намира се близо до Пейдж, Аризона.

 

7. Езерото Хилиър, Австралия


 

Цветът на езерото е розов и си остава такъв целогодишно. Дължината на това красиво и необичайно езеро е около 600 метра.

 

8. Холандските полета, Холандия

 

Всяка пролет и по-точно март месец, жителите и посетителите на Холандия имат възможност да видят красотата на лалетата. Те започват да цъфтят, а полетата стават истински палитри с най-различни цветове.

 

9. Улицата в Бон, Германия


 

Тази невероятна улица е дело на японци и германци. Типични японски дървета, обградили красиво и нежно целите улици на Бон привличат милиони туристи целогодишно.

 

10. Паркът Хитачи, Япония

Паркът Хитачи, Япония – големината му е 3.5 хектара и се намира в Страната на изгряващото слънце. Цветята в него са невероятно красиви през целия период от годината. Това е една от най-известните туристически дестинации в Япония.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия