Съвети за сполучливи летни снимки

2015-07-19 16:03:00
Съвети за сполучливи летни снимки
Снимка: freedigitalphotos.net

Лятото е времето, в което си правиш много снимки. Тогава пътуваш повече, имаш много свободно време, посещаваш готини места и излизаш с приятели. Искаш да си направиш снимки за спомен, които да споделиш в Instagram или  Facebook. Но се оказва, че снимките, които си правиш изобщо не ти харесват. Снимаш се, дори когато смяташ, че изглеждаш супер, но всъщност на снимката не излизаш добре. Подбрали сме няколко съвета, които ще ти помогнат в позирането за снимки.

 

Гледай в обектива. Когато заставаш пред обектива, трябва да гледаш в него. Иначе ще изглеждаш все едно си се разсеял/а и не знаеш какво правиш. Старай се да не мигаш от светкавицата, ако има такава, а се усмихни и погледни право в камерата. Така и очите ти ще изглеждат по-изразителни.

 

 

Повдигни брадичката си. Не искаш да излезеш на снимка с двойна гуша, нали? Затова изпъни хубавото си вратле и повдигни брадичката. Така и лицето ти ще изглежда по-слабо. Изпъни гърба и раменете, изправи се. Вероятно в ежедневието си не се усещаш, че се изгърбваш, но определено на снимките много личи, дори да си седнал/а.

 

Когато се снимаш прав/а, не заставай изцяло фронтално пред камерата. Не искаш да излезеш на снимката сякаш си строен войник, нали?  Затова трябва да позираш малко по-естествено, като застанеш леко на една страна. Звучи много просто, но ако си направиш две снимки – в двете различни пози, ще видиш, че има огромна разлика. На втората ще изглеждаш много по-строен/на, по-висок/а и слаб/а.

 

Снимки по бански на плажа. Тези снимки са много издайни, защото показват всички възможни недостатъци. Ако се снимаш полегнал/а на плажа или шезлонга, най-добре е да се подпреш на лакът, за да изпъкне мускула на ръката ти. Внимавай и с отпуснатото коремче, което на фотоси не изглежда особено добре.

 

Мокра коса. Сещаш се за онези секси плажни снимки, на които момичетата са с мокри коси и напомнят русалки. Но изведнъж се снимаш с мокра коса и изглеждаш като облизана. Косата трябва да е леко влажна и да седи на кичурчета от солената вода. Все пак за фотосесиите на известните, този ефект е постигнат с много труд на гримьори и коафьори. Затова избягвай снимките с мокра коса.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия