Като си помисля, май през целия живот непрекъснато ни се налага да се явяваме на изпити. Ако не пред някоя институция, то поне пред самите себе си. Отговор на въпроса: „Как се справяте с изпитите според зодиакалния си знак?” виж в тази статия.

Лъв


 

Според Лъвовете целият живот е един нескончаем изпит и на тях изобщо не им пука от това, че ще ги изпитват. Подготвят се предварително, нищо не оставят за последния момент. Запомнят само онова, което им е ясно. Няма Лъв, който да зубри. Винаги са сигурни в себе си и, дори да не знаят нещо, извъртат ситуацията така, че изпитът да се превърне в нещо като взаимна размяна на въпроси и отговори с преподавателя, при което трябва да отговаря предимно преподавателя, а Лъвът просто ще кима одобрително и ще споделя гледната си точка. Няма битка, в която Лъвът да не излезе победител, а изпитите изобщо не са в списъка на сериозните битки.

 

Дева


 

Девите не учат за изпит, те учат през цялата година. Те си знаят всичко - материалът им е добре систематизиран и подреден в съзнанието. Ден-два преди изпита само ще поразлистят учебника, по-скоро за успокоение и съвсем малко за да си припомнят подробностите. След което хубаво ще се наспят, ще се събудят бодри, ще се нагласят, напарфюмират и ще се появят в целия си блясък и величие, пръскайки усмивки наоколо. Ако не знаят нещо конкретно, сглобяват го от различни елементи и пак дават правилен отговор. За тях е важна собствената им оценка, а не тази на преподавателя.

 

Везни


 

Везните са изключително чаровни, интуитивни и с феноменална памет. Не са особено старателни, когато се подготвят за изпити. Мисълта им е заета по-скоро с обстановката и настроението, свързани с изпита, отколкото с материала, който трябва да усвоят. Може да висят над учебника с часове, но повече мечтаят, отколкото да четат задълбочено. В крайна сметка се получава така, че „скърпват” някакъв що-годе правилен отговор, буквално грабват сърцето на преподавателя с неподправената си искреност и... получават висока оценка. Стига да не се паникьосат, защото в такъв момент губят ориентация за дълго.

 

Скорпион


 

Най-омразното им нещо е да ходят на един и същи изпит по два пъти. А малко по-малко омразното – да получат ниска оценка. И точно за това следват утвърдена от самите тях и доказала ефективността си процедура. Първо преценяват дали разполагат с достатъчно време да усвоят материала или не. Установяват, че не. Което означава, че трябва да си направят „пищови”. Няма по-големи майстори на „пищовите” от тях – правят, продават, разменят... направо учебник могат да напишат по въпроса. И в крайна сметка, докато правят „пищовите” научават материала, нахъсват се и получават много по-висока оценка, от колкото изобщо са си представяли.

Автор: Ралица Солакова