Да танцуваш танца на любовта, наречен кизомба

2015-04-28 14:44:00
Да танцуваш танца на любовта, наречен кизомба
Снимка: thinkstockphotos.com

Кизомбата е много популярен и обичан танц, който с всеки изминал ден добива все по-голяма популярност. Изпълнява се по двойка, като партньорите танцуват прилепени един към друг с много бавни, нежни движения. Известен е още като „танц на любовта“.

 

Кизомбата възниква в началото на 90-те години и води своето начало от френските колонии на Карибите. Той представлява комбинация от семба и зук, а музиката е микс от африкански ритми и лиричен португалски зук. Има и елементи от танго, като доста хора виждат и известна прилика с бачата.

 

 

При първите тренировки учителите слагат превръзка на очите на жените, за да може да се концентрират върху движенията и усещането, не толкова върху стъпките.

 

При кизомбата мъжът винаги е водещият. Разликата между двата вида танци е, че воденето се случва както с ръцете, така и с краката. При кизомбата има движения в ханша, които са изключително естествени и дискретни. Раменете са изправени и неподвижни.

 

При този танц има 3 точки на допир между двамата партньори – бедра, слънчев сплит и слепоочия.

 

Обикновено кизомбата се танцува на автентична африканска музика, като има и латиноамерикански елементи. Музиката е бавна и повече се усеща, отколкото се слуша.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия