Нещата, които трябва да направиш в Европа, преди да умреш [част първа]

2015-04-20 14:09:00
Нещата, които трябва да направиш в Европа, преди да умреш [част първа]
Снимка: thinkstockphotos.com

Има много неща, които трябва да направиш, преди да умреш. Сега ще обърнем внимание на местата в Европа, които трябва да посетиш, преди да си отидеш от този свят. Виж кои са те:

 

Обиколи каналите в Амстердам – изключително приятна разходка, особено ако времето навън е топличко. Вземи си пържена херинга, бира и се качи на някоя от многобройните лодки, които плуват из каналите. Оттам ще имаш различна гледка към града и ще имаш възможност да надникнеш в някои сгради, които наистина си заслужава да се видят.

 

Посети колежа Тринити в Дъблин – това е едно много интересно място, препълнено с книги. Там се намира и Книгата на Келс – ръкопис от 9-ти век, написан от монаси с невероятно сложни шрифтове и илюстрации. Отдели си време и почети някоя книга в огромната стая на библиотеката, гарантираме ти, че ще се почувстваш като във филм от Дисни или ще се върнеш мислено стотици години назад във времето. Каквото и да усетиш, чувството ще е невероятно.

 

 

Разходи се из градините Кенсингтън – в Лондон определено има много красиви места, които си заслужава да се видят. Едно от тях са градините Кенсингтън, намиращи се в Хайд Парк. Там е и Дворецът Кенсингтън, където принцеса Даяна е живяла от 1984 година до смъртта си. През лятото паркът е пълен с хора, но това няма да ти попречи да се насладиш на красотата и зеленината му.

 

Посети операта във Виена – не е нужно да харесваш опери, за да отидеш. Там атмосферата е уникална и посещението оставя приятни спомени у всекиго.

 

Хапни стриди в Хърватия – местните събират мидите от залива на Мали Стон още от Римско време. Правят го рецепта, която ги прави изключително вкусни. Отиват си много с бяло местно вино.

 

Посети фламенко шоу в Андалусия – дори да не си падаш по такива събития, това шоу ще те очарова. Участниците се забавляват истински и заразяват публиката със своя чар и ентусиазъм.

 

Отиди на о. Капри – това е един остров, който определено си заслужава да се види. Може да се разходиш около него с корабче, за да видиш красотата му отдалеч и да му се насладиш напълно.

 

Виж атомиума в Брюксел – мономентът е построен през 1958 по случай Експо`58. Той представлява композиция от 9 стоманени сфери, съединени така че да образуват модел на единична клетка от железен кристал, увеличен 165 милиарда пъти. Идеята е била атомиума да седи около половин година, но той вече е в Брюксел почти непроменен почти 50г.

 

Свържи се с викингите в Роскилде – градът, намиращ се в Дания, е известен домакин на музикалния фестивал, но преди много години той е бил известен и със своите викинги. В града си заслужава да се види музеят на Викингите, където може да се качиш на лодка, използвана преди години от викингите, и да се повозиш.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия