От какво се обиждат зодиакалните знаци, как реагират и как прощават [част първа]

2015-03-09 13:28:00
От какво се обиждат зодиакалните знаци, как реагират и как прощават [част първа]
Снимка: Dreamstime

Овен


 

Най-искрените хора, душата им остава по детски чиста до последен дъх. Безкрайно естествени и прями. Бързо се „палят”, но и бързо им минава. Обикновено самите те са в дъното на всеки конфликт, но в никакъв случай не го провокират нарочно. Просто в емоционален план реакциите им са непредсказуеми, освен ако не са достигнали определено ниво на самоконтрол. Овните са „бойци” по душа. Целта им е неоспоримата победа винаги и навсякъде. Най-голямата обида за тях е да не признаете постиженията и лидерските им умения. Омаловажаването на успехите може да ги докара до истински гняв и желание да защитят достиженията си с методите на „юмручното” право. В същото време Овните никак не са злопаметни, не обичат да враждуват и бързо забравят причината за скандала. Ако ги обичате, най-добре е първи да подадете ръка за помирение. Достатъчна е една окуражителна дума и отново ще сте близки.

 

Телец


 

Това са най-спокойните хора, но и големи инати. Не е лесно да ги „извадите от кожата им”, а и когато това се случи изобщо няма да разберете. Те запазват присъствие на духа в критични ситуации и трудно се поддават на провокации. Най-сериозната обида е да пренебрегнете мнението на Телеца. Това може истински да го вбеси, след което ще се опита да разговаря спокойно, аргументирано и приятелски и, ако все пак не получи одобрение, то трябва да имате пред вид, че търпението на Телеца не е безкрайно. В следващия момент ще имате възможност да видите „избухването на вулкан на живо”! Лошото е, че в такъв момент може да „излее лавата от вулкана” върху съвсем друг обект, нямащ нищо общо с истинския причинител на скандала, а Телецът се чувства много зле и много виновен, за това че не е успял да овладее емоциите си. Телците са много дружелюбни, ненавиждат конфликтните ситуации и се опитват да изгладят противоречията колкото е възможно по-бързо. Впечатлението, че са ви обърнали гръб до края на живота си е абсолютно безпочвено.

 

Близнаци


 

Представете си, че общувате с кълбо от положителни емоции, вкарано в човешко тяло. Ту се влюбват, ту разлюбват, ту се запознават, ту се разделят, всеки ден имат по един нов приятел и елиминират някой от съществуващите. Причина за конфликтите, доколкото ги има, е прословутото непостоянство на Близнаците. Разговорите на тази тема са излишни – нищо няма да се промени. Близнаците изобщо не са обидчиви, нито пък биха оскърбили някого. Може да избухнат само, ако са в изключително лошо настроение, а ще ви се разсърдят и ще ви „отпишат” до края на живота си, ако по някакъв начин унижите човешкото им достойнство. За тях проявите на грубост, агресия и простащина са абсолютно неприемливи и непростими. Лесно ще се разберете с Близнаци, ако заложите на конструктивен диалог, със спокоен тон, без лични нападки. Всеки трябва да признае грешките си, да прояви разбиране и повече да не повдига въпроса. Дори някога да напомнят случката то ще е на шега или с чувство за самоирония.

 

Рак


 

Обмисляйте всяка своя дума и „стъпвайте на пръсти”. Това е най-обидчивия знак. Раците са емоционални, драматични, интровертни, склонни да преувеличават (предимно отрицателните преживявания). Дори незначителна критика може да ги докара до пълно отчаяние. Не си позволявайте да обсъждате слабостите им, защото в собственото им съзнание от тях по-идеални просто няма, не е имало, няма и да има. Ако, не дай си Боже, все пак направите подобна грешка, то знайте, че нещата няма да се оправят от само-себе си. Побързайте да се извините, при това искрено и с разкаяние. Ще получите снизходителност, макар и не веднага, а след време може да си възвърнете предишното благоразположение. Не се успокоявайте твърде много, защото Раците са коварни, отмъстителни и помнят. Отмъщават си абсолютно съзнателно, което при тях е защитна реакция. Няма да пропуснат удобен случай да си „върнат” за нанесената обида, като при това винаги ще изпадат в дълбоко самосъжаление за „наранената си душа”.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
bgcommander
преди 9 години

До jghgh: Абсолютно точно го каза!

jghgh
преди 9 години

грам не е вярно за рака. повечето имат ниско самочувствие и съвсем не се смятат за идеални, даже прекалено обмислят какво на тях не им е наред, и ЗАТОВА критиките ги обиждат. те постоянно си превъртат недостатъците и са много самокритични.все пак не сме лъвове, а раци. не се смятаме за идеални.за отмъстителността е частично вярно, но отмъщението е пасивно-агресивно, никога не е директно (не сме скорпиони, а раци!). напр. мрънкане, натякване по тънък начин.. почти-несъзнателно бойкотиране и т.н.и раците не че толкова приемат критика. ние достатъчно и сами се критикуваме, защото нямаме самочувствие. но това, което ракът трудно приема, е НАСМЕШКАТА, подигравателната забележка. повярвайте, ето това наистина обижда така ;) Не критиката, а подигравателното отношение.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия