Модата от 70-те години на миналия век отново е актуална

2015-03-01 18:00:00
Модата от 70-те години на миналия век отново е актуална
Снимка: freedigitalphotos.net

Свобода, еклектизъм и разнообразие от цветове и принтове - така най-общо може да бъде описана модата на 70-те години на миналото столетие. Безспорно един от най-изобилстващите от стилове периоди в модната история, той непрекъснато кара водещите световни дизайнери да се връщат към него. Тенденциите, актуални (през настоящия сезон, са ярко доказателство за това. Топ моделиерите за пореден път възродиха ключови облекла и стилове от 70-те години, представяйки ги в осъвременен вариант и давайки възможност на жената, която ги носи, да изрази своята индивидуалност, непринуденост и креативност.

 

Висока талия. Тя е първото, което идва наум на повечето хора при споменаването на думата „ретро" и това важи с особена сила за облеклата, повлияни от 70-те години. Заложете на панталон, джинси, пола или шорти с висока талия и ги комбинирайте с къси топове по тялото или с полупрозрачни блузи, за да подчертаете ефекта от кройката.

 

Ярки принтове. Какво по-хубаво за пролетния сезон от нещо атрактивно, ярко и шарено? Не бива да пренебрегваш и калейдоскопичните, геометричните, флоралните, абстрактните и етно мотивите. Всичко шарено, интересно и витално е добре дошло за новия сезон.

 

 

Дантела и плетива. Романтични и женствени, облеклата от тази категория са ключови за бохемския шик на 70-те и в немалко случаи са декорирани с мъниста и копринени бродерии. Дантелата и плетивата се срещат най-често при топовете, но също така и при роклите и жилетките. Чудесна идея е да се наметнеш с прекрасна жилетка в променливото пролетно време, когато винаги трябва да носим връхна дреха със себе си.

 

 

Семпли кройки. Изчистените силуети и трапецовидните кройки характеризират всички стилове на 70-те години - от хипарския, през бохемския до пънкарския. Въпреки минимализма си облеклата в голямата си част са женствени и елегантни.

 

Велур. Освен за чанти и обувки той е основен материал и за изработката на рокли, поли, топове и връхни дрехи. Допълнителна атрактивност му придават детайлите и ресните. Последните са изключителен хит през 70-те.

 

Деним. Денимът е модерен по всяко време. През всеки сезон няма да сбъркате ако обуете дънки/джинси. Без съмнение, най-емблематични за периода са тъмносините джинси с висока талия и доста широки в долната част крачоли. В зависимост от предпочитанията могат да са съвсем изчистени или снабдени с детайли, апликации или бродерии. Другото, с което моментално ще се впишеш в стила на 70-те, е пола от деним - особено ако е дълга до средата на прасеца или до глезените, и снабдена с копчета в предната си част. Можеш да заложиш също на риза, елек, яке или гащеризон.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия