Стартира новата игра за тийнейджъри GoTeen

2015-01-29 12:59:00
Стартира новата игра за тийнейджъри GoTeen

На 22 януари в 35 СОУ "Добри Войников" (София) беше даден стартът на интернет играта GoTeen.si, която е място за забавление, творчество или споделяне на идеи.

 

Играта е подходяща за ученици от 10 до 16 години. Преминава се през забавни мисии, в които тинейджърите ще трябва да заснемат изпълнението на зададените условия, като любопитното е, че всеки регистрирал се ще може да участва в специална томбола за щури награди. Играта е безплатна и лесно достъпна чрез страницата във Facebook или на www.goteen.si. Създателите на играта искат да провокират участниците да са по-позитивни и творчески настроени, като не само се забавляват, но същевременно научават нови неща и прекарват времето си позитивно и полезно. GoTeen e проект на Фондация "Цветан Цанов", който цели намаляване на склонността към агресивно поведение и създаване на една нова култура на общуване на тинейджърите, като насочва тяхната енергия към правене на добри и полезни неща. Играта на думи - "готин - Go teen", също е провокация към младежите. Това е своеобразен призив те да бъдат "по-готини" и креативни, а за проявените качества и положените усилия в преодоляване на мисиите те ще могат да получават награди. Играта GoTeen ще даде възможност на всеки участник да разбере, че не е трудно да си забавен и готин, че всеки е "готин" сам по себе си. Целта е GoTeen.si да се превърне в мащабна платформа, в която децата и младежите с удоволствие да участват, да се чувстват уважавани, оценени и поощрени, да бъдат себе си и да се развиват.

 

Фондация „Цветан Цанов“ беше създадена през 2011 г. в името на дванадесетгодишния Цветан, убит зверски от шестнадесетгодишен ученик на 23 август 2011 г. Родителите на Цветан основават фондацията, за да предотвратят подобни трагедии и да подпомогнат намаляването на агресията и насилието между децата в България. Основната цел е да се привлече вниманието на обществото към този проблем и да се атакуват причините за проблемите, свързани с агресия между деца. Екипът на фондацията се надява, че проявите на насилие и агресия могат да бъдат сериозно намалени, ако децата виждат по-добра перспектива за развитието си, по-лесно придобиват знания и умения, и ако намират добри примери за справяне с трудностите и негативните емоции.

 

Много граждани, организации и хора на изкуството подкрепиха създателите на проекта. В началото на 2015 г. Ицо от група Ъпсурт засне специален клип в подкрепа на играта GoTeen.si. През следващите месеци се очаква и други популярни изпълнители да участват в рекламни видеа за популяризиране на GoTeen.si сред младежите.


GoTeen.si е финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. (EEA Grants).

 


Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия