Нов сезон на ABLE Mentor стартира вече в 6 града

2015-01-22 11:08:00
Нов сезон на ABLE Mentor стартира вече в 6 града

Програмата за индивидуално менторство ABLE Mentor ще стартира за трети пореден път и през втория учебен срок. Официалният й старт ще е в началото на март едновременно в 6 града в България – София, Русе, Варна, Бургас, Стара Загора и Казанлък.

 

Целта на програмата е да изгради мрежа от млади професионалисти, готови да споделят опита си с ученици от 10 и 11 клас. Всеки ученик получава ментор с опит и познания в сферата, от която ученикът се интересува. В рамките на 4 месеца те работят заедно по проект, избран от ученика. Проектът може да е бизнес идея, социален или пък за личностно развитие.

 

 

Екипът на ABLE Mentor вече има над 20 активни членове, които се грижат за това, комуникацията между ментори и ученици да върви гладко и им осигуряват необходимите ресурси и контакти, както и организират събитията от програмата. Повече информация за ABLE Mentor можете да научите от последния репортаж на БНТ.

 

Как да се включиш?

 

Ако искаш да се включиш в програмата (като ментор или като ученик) се регистрирай на www.ablementor.bg до 31 януари, а пък ако си в Русе, до 8 фвруари. Ако си ментор, трябва да изпратиш автобиография, а ако си ученик – да отговориш писмено на въпроса "Какво искам да променя... и как ще го направя?" в размер от 150 - 300 думи до 23.59 ч. (текстът трябва да се въведе по време на регистрацията в сайта).

 

Първото събитие от програмата ще бъде на 8 март, когато екипите от новия сезон ще се съберат за първи път и всеки ученик ще се запознае със своя ментор. Оттам нататък от тях зависи заедно да реализират проекта, който са избрали с подкрепата на организаторите на ABLE Mentor. Третият сезон ще стартира едновременно в 6 града – с два повече от сезон 2, като Варна и Казанлък също се присъединяват към голямото ABLE Mentor семейство.

 

Досега в ABLE Mentor

 

През първия сезон на ABLE Mentor 37 екипа (един ученик и един ментор) завършиха успешно програмата. Сред тях бяха бизнес план за верига хотели, мобилно приложение, списание, флашмоб и много други. За проектите можеш да прочетеш повече тук. Сезон 2 започна с почти три пъти повече интерес – над 100 екипа в общо четири града започнаха да работят едновременно по осъществяването на над 100 идеи в трите направления – бизнес проект, социална идея или личностно развитие.

 

Екипите от сезон 2 ще представят своите финални презентации на 22 февруари. Ако искате да се срещнете с тях и да почерпите от техния опит в програмата, ABLE Mentor вече има своя алумни мрежа. Събитията, които мрежата организира може да следите на facebook страницата на програмата.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия