Прекаляваш ли с опитите да бъдеш модерна?

2015-01-17 13:01:00
Прекаляваш ли с опитите да бъдеш модерна?
Снимка: freedigitalphotos.net

Модата е начин на живот за много дами. Понякога модата наистина може да е вредна, защото някои тийнейджъри се вманиачават на тема красота, мода и начин на живот. Нищо прекалено не е красиво и истината е, че ако си робиня на модата, няма да си щастлива наистина. Прекаляваш ли с опитите да изглеждаш модерно?

 

Прекалено внимание върху теглото. Това е грешката, която момичетата правят най-често в тийнейджърска възраст. Много момичета стигат до анорексия или булимия, защото искат да отговорят на очакванията на другите. Голям проблем е промотирането на прекалено слабите момичета. От няколко години станаха популярни и плюс сайз моделите. Всичко започна от седмицата на модата в Мадрид, когато организаторите забраниха прекалено слабите модели. Запомни, че нито прекалено високото тегло, нито ниското са здравословни. Професионалните модели не водят животът, който водим ние. Те имат специални режими. Истината е, че много от тях признават, че имат проблем с анорексията.

 

Мразиш ли тялото си? Друг признак, че модата ти влияе много, е фактът, че мразиш тялото си. За да бъдеш щастлива, трябва да се научиш да обичаш себе си. Не бива да се водиш от телата, които виждаш на кориците на списанията. Те са плод на глад и обработване на снимките. Последиците от хранителните разстройства могат да бъдат дори фатални, затова по-добре е да обикнеш тялото си. Всеки има силни и слаби страни и никой не е перфектен. Това, че не си известен модел, не означава, че си грозна.

 

Пристрастяване към пазаруването. Много дами страдат от такава мания. Те не могат да се спрат да пазаруват. Когато излезе нещо ново на пазара, те трябва да го имат. Това е голяма грешка, защото започваш да робуваш на вещи. Щастието не е във вещите. Замисли се колко дрехи и аксесоари имаш, а не ползваш и дори половината. Изчисти се от ненужните вещи като ги дариш или подариш. Не ти трябват куп скъпи дрехи, за да се чувстваш красива.

 

Прекалено много козметика. Някои момичета прекаляват с грима, защото смятат, че естествената им красота има нужда от подчертаване. Всъщност, това е идеята на козметиката, но не и когато се прекалява с нея. Истината е, че можеш да съсипеш красотата си по този начин. Прекомерната употреба на козметика може да е вредна. Оставяй кожата и косата си да почиват и не използвай много козметични продукти.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия