Приятелите, които всеки човек трябва да има в живота [част втора]

2014-12-20 12:03:00
Приятелите, които всеки човек трябва да има в живота [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Приятелите са едно от най-важните неща в живота. Без приятели бихме били много тъжни, самотни и нещастни. Всеки човек има нужда от приятели и от хора, които го обичат и уважават. Сега ще ви разкажем кои са осемте вида приятели, от които всеки човек има нужда.

 

Приятелят, който ви познава по-добре от всеки друг. Всеки човек има нужда от поне един такъв човек в живота си. Този приятел знае всичко за вас, той ви познава от много време, а вие сякаш му се доверявате без да се замисляте. Той е истински приятел, защото пази всичките ви тайни. Дори понякога може да ви разкаже нещо за вас, което вие вече не помните. Разбира се, същото е валидно и за вас. Вие познавате този човек до болка и наистина знаете всичко за него.

 

Новият приятел. Някои хора казват, че истинските приятелства са само тези, които пазим от детството. Истината е, че е трудно да се намерят истински приятели, но не е невъзможно. А и какво по-хубаво от един нов приятел? Човек, с който не се познавате толкова добре, но си допадате и можете да правите куп неща заедно? Можете да си говорите за много неща, разказвате си истории, спортувате или купонясвате заедно.

 

Приятелят с многото истории. На този човек винаги му се случва нещо странно, ново и интересно, дори просто да е излязъл навън до магазина. Сякаш на ден има по десет нови истории, които може да разкаже и те винаги са колоритни и смешни. Този приятел винаги е забавен и гледа с хумор на всичко, което му се случва. Когато ви се обади по телефона, вече нямате търпение да чуете с какво ново приключение ще се похвали.

 

Приятелят, който винаги изслушва. Този приятел не задава въпроси и вероятно няма да е най-подходящият човек, от когото да искате съвет. Но той винаги ще изслуша болката ви, дори да му се обадите по телефона и просто да му разкажете какво ви тежи. Той мълчаливо ще слуша всичко, което казвате и изобщо няма да се чувства натоварен от това. Всеки човек има нужда от един такъв приятел, на който просто да разкаже.

 

Приятелят, който винаги е готов да помогне. Ако имате такъв човек до себе си, вие сте истински щастливци. Този човек винаги е насреща за каквото и да е. Той е готов да обърне света, само и само да ви помогне и да е от полза. Дори да не сте го молили за помощ, той сам ще предложи и ще направи всичко за вас. Пазете този приятел, защото той наистина ви обича.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия