2014 година е Годината на Коня, а от 19 февруари 2015 до 07 февруари 2016 година ще бъде Годината на Дървената овца. Тя ще донесе много късмет и положителни емоции на зодиите Лъв, Овен, Близнаци, Водолей и Везни.

 

Представителите на тези зодии няма да се отърват от късмета и успеха през следващата година. Всичко, с което се захванат, ще им се получава с лекота и годината ще мине без сериозни проблеми и спънки. За някои предстои промяна на отношението към света и важните неща в него, което най-вероятно е следствие от случилото се през 2014 година.

 

Хората, родени под знака на Козирог, Телец и Рак, 2015 година ще им донесе по-малко тревоги за бъдещето. На тях ще им върви по-малко, защото постоянно привличат проблемите към себе си и често не се възползват от шансовете, които им се предоставят. Представителите на зодия Козирог трябва да приемат това, което ще им се случва, без да се опитват на всяка цена да го предотвратяват. Раците трябва да се замислят сериозно за истинските си желания и цели, а за Телците годината ще бъде доста напрегната, но ако действат правилно и спокойно, в крайна сметка ще успеят да постигнат своите цели.

 

Останалите зодии – Дева, Стрелец, Риби и Скорпион, ще трябва да се борят много, за да бъдат щастливи. Те ще трябва да мислят положително и никога да не губят вяра, че щастието ще почука и на тяхната врата. По този начин ще успеят да привлекат късметът към себе си.

 

Какво характеризира Дървената овца?

 

Представителите на тази зодия са духовити, щедри, сантиментални и внимателни личности. Те имат пълно доверие на хората, които ги вдъхновяват. Късметлийските цветове за тази зодия са лилаво, зелено и червено.

 

Овцата е осмият знак в Китайския календар, а както знаем 8 е щастливо число според китайските вярвания. То е число на мир и просперитет.

 

Хората, родени в Годината на Овцата, обикновено нямат големи финансови възможности, но това не им пречи да знаят как да се държат в обществото. Те никога не обръщат гръб на околните и винаги са готови да помогнат, защото това ги прави щастливи. Овцете често имат изключително интересни идеи, които нямат търпение да осъществят. Те не обичат да си правят планове за бъдещето и живеят за мига. Справят се с лекота с проблемите, които срещат по пътя си. Представителките на тази зодия са силни в дейности на открито, а мъжете насочват енергията си върху постоянно неща.

 

Овцете са хора, които се тревожат много и често излишно. Няма нещо, което да не ги притеснява и поради тази причина често биват определяни като песимисти. Овцете са изключително чувствителни личности, които лесно губят доброто си настроение.

 

В същото време Овцете са много артистични и лоялни личности, които обаче са склонни да проявяват капризи. Те не са материалисти, но обичат да харчат пари за храна и да ходят на шопинг. Ядосаната Овца представлява вулкан от емоции, които изригва.

 

Известни личности, родени под знака на Овцата – Памела Андерсън, Мик Джагър, Бил гейтс, Микеланджело, Джордж Харисън, Робърт де Ниро, Катрин Деньов, Кафка и др.

Автор: Ралица Солакова