Научи повече за родителите си според тяхната зодия [част втора]

2014-11-18 12:29:00
Научи повече за родителите си според тяхната зодия [част втора]
Снимка: Dreamstime

Ако родителят ви е Лъв


 

Родителят Лъв е най-любвеобилният. Особено майката-Лъвица. За детето си е готова да литне и в Космоса. Радвайте се, няма да ви критикуват, няма да ви поставят непосилни изисквания. Но пък и няма да търпят прояви на неуважение към собствената им персона, така че не си позволявайте да пренебрегвате мнението им. Строги са само на външен вид. Зад „събраните вежди” се крие един кротък и безкрайно сговорчив човек, справедлив и винаги готов да помогне. С родител-Лъв дълго време няма да разберете какво е значението на думата „проблем”. Тези хора помитат проблемите със силата на цунами.

 

Ако родителят ви е Дева


 

С родител Дева имате един-единствен вариант – да спазвате правилата. Само така ще си осигурите самостоятелност и свобода на действията. Този родител е изключително дисциплиниран, на моменти даже педантичен. Или следвате стриктно изискванията, или имате неприятности. Много по-често ще ви поставя задачи, отколкото да си играе с вас, но пък за сметка на това още преди първи клас ще имате твърди и стабилно оформени навици. Единственият вариант да ядосате този родител е да се мотаете, да вършите поставените задачи хаотично или пък да „не чувате” какво ви се говори. Тогава няма начин да не се „сблъскате с товарния влак”.

 

Ако родителят ви е Везни


 

При такъв родител на вас нищо друго не ви остава, освен да си лежите по гръб и да съобщавате желанията си. Другото име на този родител е „грижовност”. Ще угажда на всичките ви капризи, ще ви помага във всичко, ще съчувства на споделените преживявания, ще ви дава ценни и приложими съвети. Най-важното условие да си осигурите подкрепата на родителя-Везна е да сте подредени като по учебник и да поддържате безконфликтни отношения. Основен принцип на общуването ви винаги трябва да е взаимното уважение.

 

Ако родителят ви е Скорпион


 

Как ще се разберете с родител-Скорпион зависи почти изцяло от вас. Тези родители са взискателни и трудно се отказват от намеренията си. Ако сте съгласни с тяхното мнение може да сте сигурни, че нещата ще се случват по лесния начин. Ако им противоречите, то ежедневието ви може да заприлича на нескончаем Сървайвър, в който на края ще се окажете губещата страна. Хубавото на тези родители е, че бързо прощават, не са отмъстителни и няма да ви напомнят за отминали вече разправии. Лошото е, че са нетърпеливи, избухливи, често не различават откровеността от обидата. За сметка на това пък, с каквито и наказания да ви заплашват едва ли ще ги изпълнят.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия