Какво ще кажете за СПА с бира?

2014-11-05 18:20:00
Какво ще кажете за СПА с бира?
Снимка: freedigitalphotos.net

Обичате ли да пиете бира? Вероятно да, както повечето млади хора. Сигурно сте чували, че според някои хора, бирата е виновна за излишните килограми и най-вече за биреното коремче. Всъщност бирата е полезна в умерени количества и има много изследвания, които го потвърждават. Оказва се, че бирата вече е модерна и в СПА центровете. Учудвате се?

 

Вече Прага е известна и с бирените си процедури. Оказва се, че СПА център е въвел бирата като средство за лечение. Клиентите на този център ще могат да си взимат вани с бира, също и да пият от газираната напитка. Собствениците на СПА центъра споделят, че къпането в бира е известно още от Средновековието, защото тази любима напитка е много полезна.

 

Бирените вани, които са на разположение на клиентите, са с температура от 37 градуса. Те образуват мехурчета, които разпространяват полезните съставки на бирата. От СПА центъра държат да отбележат, че за бирените вани се използват само естествени съставки от пивото, като ечемик, хмел и мая. Тези съставки освобождават витамини, въглехидрати и протеини, които са много полезни.

 

Процедурата трае 30 минути и клиентите могат да пият и домашно приготвена бира, която тече от кранове, удобно поставени около ваните. Цялото удоволствие ще ви струва 80 евро на човек, а посетителите могат да си наливат толкова бира, колкото могат да изпият по време на процедурата. Процедурите могат да бъдат както индивидуални, така и за двойки.

 

Всъщност, не си представяйте, че посетителите на този СПА център се къпят в обикновена бира. Пивото е произведено по традиционна рецепта от отлични сортове чешки хмел. Когато тръгвате от СПА центъра, ще получите за спомен бутилка бира с тяхната марка.

 

Всъщност баните с бира са известни и в Германия, Австрия и Испания. Бирата там се смята за здравословна, а ароматът на хмел има отпускащо действие. Не бива да забравяме и лечебните свойства на бирената мая, която много хора приемат чрез капсули. Бирата може да е ексфолиант за кожата, прави я гладка и мека.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия