Кои стопани са по-умни - тези на котки или тези на кучета?

2014-11-03 14:39:00
Кои стопани са по-умни - тези на котки или тези на кучета?
Снимка: thinkstockphotos.com

Както има разлика между характерите на кучетата и котките, така има и между техните стопани. Наскоро учените направили проучване с участието на 600 мъже и жени, които си отглеждат у дома коте или куче.

 

Резултатите ясно показали, че стопаните на котки като цяло са по-умни от тези, които имат куче.

 

 

Всеки един от участниците в експеримента трябвало да отговори на редица въпроси, отнасящи се до самия него, до образованието, което има, до личните му качества и какво животно предпочита – куче или котка.

 

Оказва се, че анкетираните, които предпочитат писаните, са по-чувствителни личности, които са затворени вътре в себе си, но в същото време са склонни да нарушават правилата.

 

Хората, които са по-енергични и общителни, предпочитат да си имат за домашен любимец куче.

 

Психолози направили тестове за равнището на интелигентността на участниците в изследването, което показало по-висок IQ на любителите на котки.

 

От всички участници в проучването, 60% предпочитали кучета, 10% котки, а останалите 30% не могат да определят кое животно им допада повече.

 

Лесно ли е да осиновиш куче от приют?

 

Ако си решил да вземеш куче от приют, вместо да даваш пари за породисто, трябва си готов да отделиш известно време, за да избереш най-подходящия за теб другар. Когато си взимаш домашен любимец, винаги трябва да си сигурен, че искаш и можеш да полагаш грижите, от които има нужда. Кучетата са известни със своята преданост към стопанина си, затова човекът им дължи също добро отношение.

 

Препоръчително е да се видиш с кучето, което си си харесал в приюта, поне 3 пъти, преди да решиш, че го искаш и ще го осиновиш. Срещите с кучето са изключително важни, защото и то като теб има нужда от време – да свикне с теб, да се увери, че няма да му навредиш, да ти се довери, да бъде спокойно, когато сте заедно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия