Най-малкото кученце в света се разхожда с каишка за папагали [+видео]

2014-09-26 16:15:00
Най-малкото кученце в света се разхожда с каишка за папагали [+видео]
Снимка: thestar.co.uk

Най-малкото куче във Великобритания, а може би и в света, е кученцето с джобни размери, което е кръстоска между чихуахуа и дакел. То е едва 12.7 сантиметра до раменната кост и тежи 900 грама, пише в. „Daily Express“.

 

 

Чип е толкова мъничък, че стопанката му го разхожда с каишка, предназначена за папагали. Разходките са истински изпитания за мъника, защото често дори стръкчетата трева са по-високи от него. Стопанката му му е направила специална мини-тениска, която служи като хамут.

 

 

Кученцето може да е дребно, но за сметка на това е изключително интелигентно. Чип е общителен и лесно се сприятелява с другите кучета. Обожава да си играе с топка. Въпреки че е мъничко, кучето си похапва солидно количество от любимите си бъркани яйца и паста.

 

"Чип не порасна, за разлика от другите две кученца от неговото котило, стана ни жал за него и решихме да не го продаваме. Той е фантастично създание с прекрасен характер. Хората много му се радват и постоянно искат да го снимат", споделя собственичката му.

 

 

Ема Робсън се занимава с развъждане и прекарва времето си у дома, за да отглежда седемте си питомци заедно с партньора си Марк Сойър.

 

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия