Създадоха сутиен за мъже

2014-09-28 13:02:00
Създадоха сутиен за мъже
Снимка: freedigitalphotos.net

Вече е факт първият по рода си сутиен за мъже. Свикнали сме да приемаме сутиена като част от женското бельо, но в Япония вече не са на това мнение. В Токио вече са пуснати първите мъжки сутиени. 

 

Мъжкият сутиен се продава на цена около 3000 йени или около 30 долара. Тези сутиени трябва да се носят по време на сън. Производителите очакват новия тип мъжко бельо да отбележи огромни продажби, особено от представителите на силния пол, които знаят как да се грижат за тялото си.

 

Факт е, че ако мъжът има добре развита гръдна мускулатура, с времето гърдите могат да увиснат, благодарение на земното притегляне. Същото се случва и с жените, които се опитват да намалят този ефект чрез сутиена.

 

 

Сутиенът се нарича Кахей Ояшими бра (Kahei Oyashimi Bra) и може да се намери в жълто-розов десен, като украсата му е от бели и розови цветчета. Сутиенът върви в комплект с боксерки в същата разцветка.

 

Новото бельо е разкритикувано от фитнес специалистите. Те смятат, че сутиенът не би бил ефективен и няма как да повлияе на гравитацията и увисването на мъжките гърди. Фитнес гурутата смятат, че този сутиен е излишен и се отнасят към него с насмешка. Те вярват, че единствено усилените тренировки и правилното хранене могат да поддържат стегнати мъжките гърди.

 

Производителите на бельото не съобщават дали то ще подейства на мъже, които вече страдат от увиснали гърди, или може да се употребява и като профилактично средство.

 

Не бива да забравяме, че наскоро учени от Франция откриха, че бельото не е необходимо. Според тях сутиенът не запазва първоначалната форма на гърдите, а напротив – кара ги да увисват и да се отпускат. Тези учени смятат, че жените подобряват стойката си и имат по-повдигнати гърди, след като се откажат от сутиена завинаги.

 

Дали мъжкият сутиен ще бъде фурор на пазара, или няма да представлява интерес за господата, предстои да разберем.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
twrker
преди 9 години

papugai haxha


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия