Изненадите на новата учебна година според зодията [част втора]

2014-08-29 11:30:00
Изненадите на новата учебна година според зодията [част втора]
Снимка: thinkstockphotos.com

Лъв


Колкото повече „зрители” има около вас, колкото повече хора ви наблюдават и ви се възхищават, толкова по-добре. По този начин погледнати нещата, началото на учебната година си е направо „добре дошло”. Така или иначе компанията, с която сте цяло лято вече започна да ви омръзва. А първият учебен ден е нещо като голяма сцена, на която може срещнете „нова публика” и да получите поредната доза овации. И въпреки, че този първи учебен ден за вас съвсем не е първи и че уж от нищо не ви пука, то изненада все пак ще има. Изненада, която ще ви накара да се размислите. Не всички ще са дружелюбни и приятелски настроени спрямо „царствената ви персона”. Част от обичайните „придворни” вероятно ще ви обърнат гръб и ще покажат безразличие. Едва ли ще ви е приятно да разберете, че не сте обект на всеобщо възхищение, но пък ако преодолеете присъщата си гордост, ще забележите разни незначителни на пръв поглед „дреболии”, но определящи добрите отношения в реалния живот.

 

Дева


 

За всички останали учебната година може да започне в средата на септември, но не и за вас. Вие сте от първите участници, вие още от края на предишната учебна година знаете какво ви предстои в началото на тази. Вие сте онези, които трябва да са на „бойна линия” още в началото на месеца, за да помогнат за украсата на училището, за подготовката на стаите за по-малките ученици, за надписването на разни табла, програми, картички, пожелания. Вие сте основните организатори на тържеството. Доказали сте, че на вас може да се разчита, че никаква работа не ви плаши, че сте точни, последователни и изпълнителни. И за „капак” на всичко ще хвърлите „цялата световна общественост” в недоумение. С какво ли? С какво ще ги изненадате? Много просто, с фантазията си. С всички онези невероятни, креативни и лесни за изпълнение идеи, дето ще ви хрумват спонтанно и на време. Да ви похвалят не е нещо ново. Непрекъснато има за какво да ви поощряват. Но виж, да разберете, че сте популярни ще се окаже истински смайващо.

 

Везни


 

Ох, не ви е лесно на вас, никак не ви е лесно. Фактът, че Слънцето се приближава към вашия знак прави нещата още по-сложни, а вас – още по-неуверени. Имате само някакви си 15 дни, за да решите с какво да се облечете за първия учебен ден, с коя от групичките в училище да сте по-дълго време, как да подредите стаята си за новата учебна година и в кои извън-класни дейности да се включите още в самото начало. Трудна работа, ама много трудна. И докато размишлявате върху всичките тези „нерешими” въпроси, то виж, че станал понеделник и станало 15.09. Ами сега? Сега ви предстои да преживеете една изненада. Някой от близките вече е приготвил най-подходящия тоалет. Класната или някой друг от учителите предварително е решил в кой клуб или кръжок е добре да се запишете. Всяка от групичките във вашия клас, че и в съседния вече са си намислили кога да ви търсят, как и в какви точно занимания да ви убеждават да участвате. И единственото, което остава на едни такива добри и сговорчиви хора като вас е, да приеме радостно всички предложения.

 

Скорпион


 

„Голяма скука! Отново започва онова познатото до болка даскало, дето трябва да ставаш рано, да дремеш там по цял ден и да влачиш една супер тежката чанта с огромните и адски ненужните учебници. На всичкото отгоре съучениците ти некво се правят, а даскалите некво само задават въпроси. И едните, и другите са много зле...” Тъжни мисли, подобни на тези, ще ви връхлетят в началото на месеца. И ще си ходите така оклюмали по улиците, и на всичкото отгоре, с когото и да ги споделите ще ви гледа странно и с не разбиране. Ей, на това му се вика „голяма драма”. Обаче, за ваша изненада, няма да се случи точно така. Събитията ще опровергаят предположенията ви изцяло и безусловно. Най-вероятно, съучениците, напатили се от „острия ви език”, изобщо няма да се занимават с вас. Учителите пък, знаеки какви сте „отворковци” още от втория ден ще ви поставят на мястото. Що се отнася до учебниците и тежката чанта – от вас зависи за началото на учебната година да получите удобен и полезен подарък, например таблет. Така че, не дразнете родителите, те са ваши.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия