Уринирането в моретата и океаните е полезно

2014-08-21 15:29:00
Уринирането в моретата и океаните е полезно
Снимка: thinkstockphotos.com

Повечето хора смятат за проява на липса на възпитание хората да пикаят в морето. Може да е невъзпитано, но е полезно. Не, не за останалите хора, а за морския живот. Наскоро американското химическо дружество официално съобщи, че хората не бива да изпитват еко угризения, когато пикаят в морето или океана, пише в. „Daily mail“.

 

 

Разбира се, това не бива да се случва в басейните, защото може да доведе до здравословни проблеми. Съставките на урината, примесени към хлора, предизвикват нежелани респираторни проблеми.

 

В моретата и океаните нещата седят по друг начин. Доказано е, че уреята, която се съдържа в урината, е полезна за морския живот, понеже амонякът, който я съставя, подхранва морските растения. Урината е съставена главно от вода – около 95%, тя съдържа йони на натрия и на хлора, но в много по-висока концентрация. Тоест тя не е драстично по-различна от тази на морската шир.

 

Според специалистите Атлантическият океан съдържа 350 квинтилиона литра вода. Дори всеки жител на планетата Земя да се изпикае в него, това ще е едва 60 части на 1 трилион урея във водата. А да не забравяме, че и животните пикаят. Един кит отделя 970 литра урина дневно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия