Нощувка в самолет, влак или в стомаха на крава - защо не?

2014-08-14 12:59:00
Нощувка в самолет, влак или в стомаха на крава - защо не?
Снимка: thinkstockphotos.com

Да си вземеш луксозна хотелска стая не е нещо, което ще ти създаде незабравими емоции. Но да прекараш нощта в самолет, бъчва или в корема на огромна крава, това изживяване определено си заслужава. След индианските палатки, къщите на колела, сферите и юртите, местата за нощуване във Франция стават все по-ексцентрични.

 

В къмпинга си в Сен-Мишел-Шеф Шеф Гийом Стоб от пролетта предлага нощувка в макет на самолет “Skyaircraft” за трима души с детско легло в пилотската кабина. Нощувката е 100 евро на вечер.

 

 

Предприемчивият мъж има и друг самолет – Gulfstream, който е летял в продължение на 30 години. В него човек трудно може да си намери свободни места, освен ако не си направи резервация няколко месеца по-рано. Пространството в самолета не е никак голямо, но вътре има всички необходими удобства – баня, тоалетна, кухня и огромна спалня.

 

Друго място, където човек може да пренощува, е вагон Talbot от 1920 година с капацитет 12 души и дървена гара вместо тераса.

 

В последно време във Франция са модерни ексцентричните неща и идеи. Човек може да пренощува във фар в Кербел в Бретан, лукс, който струва 600 евро на вечер или в кулата на замък отпреди 1000 години, което ще ви струва 135 евро.

 

Хората проявяват интерес и към нощувките в бъчви, намиращи се в Корний, Бретан. Нощувката там струва между 90 и 100 евро.

 

Дървената сграда „Еcolodge” е във формата на гиганска крава, с размери 4 на 10 метра. В нея може да пренощуват 9 души, разпределени в корема и главата на животното, а панорамната тераса предлата изключително красива гледка към парк, където пасат десетки истински крави.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия