Откриха атракцион “Хари Потър” в Япония

2014-07-30 19:41:00
Откриха атракцион “Хари Потър” в Япония
Снимка: outnow.ch

Историята за Хари Потър е любима на милиони читатели и зрители. Не са малко хората, които на практика израснаха с нея и я чувстват като неделима част от детството си. Тя успя да събере толкова много фенове, че се превърне във феномен, който едва ли скоро ще забравим. Филмите, разказващи историята на очилатия магьосник, любими на милиони хора, се превърнаха в най-успешната кино поредица в света. Последният отбеляза невиждан успех и достойно представи края на приключението, пренасящо ни в онзи така обичан от нас свят на магии.

 

 

Може би и вие като нас, все още си спомняте с умиление и носталгия този свят, в който тайно си мечтаехте да попаднете, да пристъпите прага на Хогуортс и да усетите онази невероятна атмосфера, която гледахте от екраните или си представяхте чрез книгите. Ако е така, имаме сравнително добра новина, тъй като благодарение на “Юнивърсъл студиос Япония” имате шанса да изживеете всичко това.

 

Компанията откри атракцион, посветен на Хари Потър и приключенията му. Споменахме, че новината е сравнително добра, тъй като съоръжението се намира в Страната на изгряващото слънце и колко и големи фенове да са някои от нас, няма да могат да си позволят да го посетят. Въпреки това милионни други ще имат шанса да се докоснат до света на магията.

 

За изграждането на атракционна са били необходими 445,5 милиона долара, но според запознати всеки цент си е струвал, тъй като резултатът е повече от невероятен. Посетителите споделят, че изживяването било невероятно и са повече от очаровани, че най-сетне са имали възможност да се докоснат, макар и косвено, до света от детството си.

 

Любопитна подробност е, че над 3000 души са се редили цяла нощ на опашка пред съоръжението, за да могат да бъдат сред първите посетители на парка. За откриването му специални гости бяха Tom Felton и Evanna Lynch, които заедно с всички посетители, тържествено поизнесоха вълшебна клетва.

 

Всички съоръжения в парка са дело на последните технологии и успяват да създадат илюзията, че всичко е напълно реално. Едно от любимите места на посетителите е станало виртуалния симулатор на полет с летяща метла, който е привлякъл хиляди към себе си.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
paradosou
преди 9 години

Работата по статията е талантливо претупана xD.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия