Къде живее най-усмихнатото куче в света? (+ снимки)

2014-07-03 10:43:00
Къде живее най-усмихнатото куче в света? (+ снимки)
Снимка: Instagram

Някои хора, а и кучета, просто не могат да свалят усмивката от лицето си. Мару определено е щастлив и това си личи отдалеч. Чудите се къде живее най-щастливото куче в света? В Япония.

 

Приветливият питомец от древната порода Шиба ину /“малко куче“/ се „усмихва“ щастливо, без значение какво прави – храни се, тича в парка, играе си с други кучета и т.н.

 

Вижте снимки на най-щастливото куче в света в галерията ни:

 

Кучето Мару, което е домашен любимец на Шинджиро Оно от Токио, печели все повече и повече верни почитатели. В Instagram кучето вече има над 800 000 последователи, както и собствен канал в сайта за видеосподеляне YouTube.

 

Научи повече за порада Шиба ину:

 

Това е китайска древна порода кучета, която впоследствие е внесена в Япония, където става известна. Тялото то Шиба ину е мускулесто и покрито с гъста и красива козина. Високо е от 33 до 41 сантиметра и тежи от 6 до 11 килограма.

 

Кучетата от тази порода са изключително очарователни, енергични и игриви. Лесно се привързват към стопаните си и обичат тяхната компания. Обичат децата, но не и дребните домашни любимци като мишки, хамстери, морски свинчета, зайчета и т.н. Податливи са на обучение, стига да започнете да ги учите на нови неща, докато са още малки. Като цяло са доста здрави, понякога може да им се появят проблеми с очите или дисплазия на тазобедрената става. Живеят около 15 години.

 

 

Вижте усмивката на Мару във видеото:

 

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия