Как ще изглежда светът след 10 години?

2014-07-02 16:38:00
Как ще изглежда светът след 10 години?
Снимка: thinkstockphotos.com

Светът се променя с всеки изминал ден. Как ли ще изглежда след 10 години? На този въпрос могат да ви дадат най-верен отговор анализаторите, които направиха 10 прогнози за света на базата на научните публикации и данните за патенти в света. Те варират от медицина през околна среда до технологии:

 

1. Всичко ще бъде дигитално – автомобилите, домовете, уредите. Един ден, например, целият африкански континент ще бъде дигитализиран. Това ще се случи около 2025 година.

 

2. Ще има болести, които вече ще бъдат лечими – деменцията, болестта на Алцхаймер и други невродегенерагивни болести.

 

3. Лечението на раковите заболявания ще бъде с много малко токсични странични ефекти.

 

4. Генното инженерство ще позволи диабет тип 1 да се предотвратява, благодарение на намеса в човешкия геном. Ще може да се модифицират гени, причиняващи заболявания и по този начин да се предотвратяват метаболитни заболявания.

 

5. Слънчевата енергия ще стане най-разпространената и с нея ще се отопляват сгради и ще се захранват производствени предприятия.

 

6. Хората ще могат да се телепортират, макар и не в Космоса, ще могат да го правят с други форми на материя.

 

7. Електрическият въздушен транспорт ще стане по-разпространен. Самолетите ще летят и на малки разстояние и ще могат да излизат и кацат на по-малки летища. След 10 години хората ще могат да изкарват свидетелства за пилотиране толкова лесно, колкото и шофьорска книжка.

 

8. Ще се прави годишен анализ на ДНК, за да може да се откриват навреме заболявания.

 

9. Няма вече да има недостиг на храна и колебания в цените на храните. Това ще стане, благодарение на генномодефицирани култури, които ще се отглеждат на закрито с подходящо осветление.

 

10. Всичко ще бъде 100% биоразтворимо на базата на целулоза. Дали поне половината от тези прогнози ще се сбъднат, предстои да разберем.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Cornix
преди 9 години

Никакъв шанс за телепортация... АКО евентуално стане трябва да намерят начин и да я предотвратят... иначе всеки ще се телепортира където си иска в домове, банки, всичко, едно нещо искам да видя... когато повече никой не търси пари под каквато и да е форма (ценни метали, ценни технологии, имоти и прочие) и всичко е споделено и достъпно за всички и човечеството е единно, тогава ще настъпи еволюцията и истинският прогрес на човешката раса

GEMBI
преди 9 години

Яко деградация, оOоо чакай *** то и сега е така.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия