Мъдри цитати от анимационни филмчета

2014-06-25 15:13:00
Мъдри цитати от анимационни филмчета
Снимка: outnow.ch

Анимационните филмчета са както изключително забавни, така и пълни с доста поучителни фрази и истории. Някои от тях са доста известни и се знаят от малки и големи, но има и такива, които са позабравени. Вижте няколко фрази, които си заслужава да си припомните:

 

“Отпусни се, бъди близо до сърцето ми, ние никога няма да се разделим, бебенцето ми“ - Дъмбо


 

Тази сцена определено е най-трогателната във филма „Дъмбо“. В него се разказва за слончето Дъмбо, което има огромни уши и буди присмех у околните. Майка му го защитава всеки път, когато останалите слонове, както и децата му се смеят заради ушите. Тя обаче бива заключена и обявена за луда и опасна. Останал без майка и отритнат от останалите слонове, Дъмбо намира истински приятел в лицето на мишока Тимъти.

 

„Човек винаги се учи от миналото си. В края на краищата, няма как да научите историята наобратно“ - Архимед от „Мечът в камъка“


 

Според легендата на трона на Англия може да се възкачи само най-смелия и доблестен рицар, който успее да извади забития в огромен камък омагьосан меч. Много хабри мъже се опитват, но само младият чирак Уорт има шанс да успее с помощта на на магьосника Мерлин, няколко весели приятели и силата на неговия характер.

 

„Криех се под верандата, защото те обичам“ - Дъг от „В небето“


 

В забавното анимационно филмче се разказва за 78-годишния продавач на балони Карл Фредриксен, който най-накрая осъществява мечтата на живота си, като завързва хиляди балоти за къщата си и отлита към дивата джунгла на Южна Америка. С него отлита и 8-годишният изследовател на дивата природата Ръсел.

 

„Когато ние тримата бяхме малки, ни учеха, че светът е пълен с магия“ - Денахи от „Братът на мечката“


 

Легендите разказват за едно момче на име Кенай, което предизвикало гнева на Великите духове и те го превърнали в мечок. За да се освободи от проклятието Кенай трябва да измине дълъг път, като негов приятел му става непослушното мече Кода. Докато двамата са заедно получават ценни уроци за живота и за това колко е важно да зачиташ всички живи същества.

 

„Любовта продължава и продължава ...“ - Робин Худ


 

Това определено е една от най-романтичните истории. Робин Худ е герой от средновековни английски народни балади, които според легендата през 12-13 век се подвизава като разбойник в Шерудската гора, намираща се близо до Нотингам. Той е известен още като защитник на бедните, като ограбва богатите благородници, за да даде пари на нуждаещите.

 

“Децата не са малки кученца, те са хора. И рано или късно, Нана, хората трябва да пораснат” - г-н Дарлинг от „Питър Пан“


 

Тази сцена е изключително трогателна, особено заради Нана, която истински се натъжава, разбирайки този факт. В „Питър Пан“ се говори основно за „непорастването“, като Питър Пан иска да остане завинаги дете и да не се занимава с отговорностите, които имат възрастните. Това филмче напомня на всички малки и големи, че винаги трябва да носят детето в себе си.

 

“Баща ми никога не получи онова, което искаше. Той обаче имаше това, от което се нуждаеше” - Тиана от „Принцесата и жабокът“


 

Това семейство със сигурност е за пример! Във филма се разказва за красивото младо момиче Тиана, което идва от бедно семейство и разполага със скромни средства, но работи усърдно, за да изпълни мечтата си и да отвори собствен ресторант. На бал с маски у нейната богата приятелка Шарлот Тиана се запознава с принц Навийн, който е превърнат в жабок от магьосник. Той решава, че Тиана е принцеса и я убеждава да я целуне. Вместо да развали магията обаче, целувката превръща и Тиана в жаба.

 

„С теб сме екип. Няма нищо по-важно от приятелството ни.“ – Майк Уазовски от "Таласъми ООД"


 

Съдбата ни се крие в самите нас. Трябва само да бъдеш достатъчно смел, за да я видиш.“ – принцеса Мерида от "Храбро сърце"

 


 


Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
papugai
преди 9 години

Баща ми никога не получи онова, което искаше. Той обаче имаше това, от което се нуждаеше - Тиана от Принцесата и жабокът==================================Всички други биха били сметнати за мъдри мисли само от много прости хора

SpiritInBlack
преди 9 години

Мъдри , мъдри


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия