Гледането на мачове от Световното може да бъде смъртоносно

2014-06-17 11:59:00
Гледането на мачове от Световното може да бъде смъртоносно
Снимка: Reuters

На 12 юни /четвъртък/ бе официалното откриване на Световното, което започна с мач между Бразилия и Хърватска. Оттогава всеки ден има по минимум три двубоя, които държат пред телевизорите най-верните футболни фенове. Оказа се, че гледането на мачове може да бъде опасно, дори смъртоносно.

 

 

В Китай е починал верен фен на футбола, който няколко нощи не е спал, съобщи Eurosport. 25-годишният Суджоу бил намерен мъртъв на 13 юни в дома си, седнал пред телевизора. Преди да си отиде от този свят, китаецът е гледал мача между Испания и Холандия.

 

Все още не се знае каква точно е причината за смъртта – сърдечен пристъп, получен вследствие на сънна депривация* или изтощение на организма. Също така не се съобщава колко часа не е спал мъжът.

 

Това не е първата подобна смърт в Китай. През 2006 и 2010 година китайски футболни фенове са издъхвали заради сънна депривация.

 

В Европа почитателите на футбола също не се чувстват добре заради голямата часова разлика с Бразилия. Често се случва запалянковците да не спят по цели нощи, за да гледат преките предавания на мачовете по телевизията.

 

* сънна депривация - представлява състояние на лишение от сън. Симптомите са сънливост, загуба на чувство за реалност, раздразнителност, паника, зрителни и слухови халюцинации. Често има фатален край.

 

 

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия