Как да започнете живота си "на чисто"?

2014-05-05 17:06:00
Как да започнете живота си
Снимка: Dreamstime

Не е важно на колко години си, а какво си преживял. В днешно време е ясно, че годините не са фактор за това колко и какви неща са ти се случили. Някои тийнейджъри имат тежко детство или ги сполитат тежки депресии през пубертета. Нормално е в тази възраст да изпитвате много силни емоции, да ви е трудно да се справяте с някои чувства, да страдате от любовна мъка, да изгаряте после от истинска любов и много други неща.

 

След случки като раздяла с гадже, предателство от приятел или друга неприятна случка, човек иска да промени нещо в живота си и сякаш да стане нов човек. Когато имате кризи и сътресения, не бива да се отчайвате, защото времето лекува всичко. Просто трябва да си помогнете, като си дадете време. Сега ще ви дадем няколко съвета как да започнете „на чисто“ след преживяна травма.

 

Дайте си време. Това може да ви звучи много клиширано и да не ви се вярва, че времето може да ви помогне. Сега всичко ви изглежда сякаш болката ще е във вас още дълги години и нищо няма да съумее да я излекува. Това не е точно така, защото човек с времето забравя. Паметта има свойството да се прочиства и след няколко месеца ще помните случилото се все по-бледо и по-бледо.

 

Ще ви се случват нови неща, ще се запознавате с нови хора, ще правите нови неща, а това наистина действа разсейващо. Ако видите, че се справяте добре с нещо и ви върви в живота, по-лесно ще преодолеете болката. Затова не спирайте да се развивате, запишете се на курсове, правете нещо, което ви харесва и намирате за смислено.

 

 

Осъзнаване. Ако гаджето ви е изневерило или най-добрият ви приятел се е оказал предател, това не е краят на света. Не бива да си мислите, че всички мъже или жени „са еднакви“ и всички изневеряват. Нито пък, че няма истинско приятелство и всички са предатели. Ако мислите по този начин, няма да си докарате нищо хубаво. Просто ще сте самотни, защото липсата на доверие в околните ще ви изиграе лоша шега. Не бива да проектирате образа на гаджето, което изневерява върху всички от противоположния пол. Така без да искате ще прогоните някой, който наистина държи на вас и ви обича.

 

Разсейване. Трябва да се разсейвате постоянно с нещо. Не се вглъбявайте в себе си и не спирайте да излизате с приятели, да се събирате с компанията, да ходите на любимите си места и да правите забавни и интересни неща. Опитайте се да се забавлявате като за последно. Това е нещо, което наистина помага, защото ни зарежда с положителни емоции. Сменете стила си. Няма лошо да промените стила си, като обновите гардероба си, смените прическата си или започнете да се занимавате с нещо нетрадиционно и странно за предишното ви Аз, като например да учите японски или да танцувате народни танци.

 

Сменете обкръжението си. Ако сте разочаровани от хората около вас, просто потърсете нови. Това не е страшно, важното е, че сте осъзнали, че има хора, които не си струват. Общувайте с много нови хора и се отдайте на купони и забавления.

 

Сменете училището. Това е по-крайна мярка, но понякога работи. Ако се чувствате неразбрани, не ви харесва училището и нямате приятели там, може би просто не сте на правилното място. Ако искате да започнете на ново, просто потърсете ново, по-хубаво училище, в което ще се чувствате на място.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия